Μ. Μαρκόπουλος στον RV: Στα 8-10 εκ. ευρώ η οικονομική αιμορραγία ημερησίως στη Ρόδο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά (audio)

8-10 εκατομμύρια την ημέρα υπολογίζεται η οικονομική ζημιά στη Ρόδο, αυτές είναι οι απώλειες μετά την καταστροφική πυρκαγιά για κάθε ημέρα που περνάει και το ζητούμενο είναι πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να το αναστρέψουμε αυτό. Αυτό δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, μιλώντας στη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη και την εκπομπή “Πρωινό εξπρές”, για την οικονομική αιμορραγία που υφίσταται η Ρόδος, από τις απώλειες, όπως υπολογίζονται.

της Νατάσας Παμπρή

Υπάρχει μία σύσκεψη σήμερα και στόχος είναι καταρχήν η σωστή ενημέρωση που θα πρέπει να γίνει και από τους Τ.Ο. προς τον κόσμο, όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ ερωτηθείς για την εικόνα που διαμορφώνεται για τον προορισμό της Ρόδου από τις αγορές, επισήμανε ότι :

“Η βρετανική αγορά έχει αντιδράσει λίγο πιο άσχημα, άλλες αγορές είναι πιο ψύχραιμες.

Από τη βρετανική αγορά έχουμε τις περισσότερες ακυρώσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Πρέπει να σταματήσουμε, να κόψουμε αυτό το ρυθμό χιλιάδων ακυρώσεων.

Από τη στιγμή που σταθεροποιήσουμε τις ακυρώσεις, θα προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες κινήσεις.

 

Αναφορικά με την εικόνα που βγήκε προς τα έξω από τις συνεχείς ανταποκρίσεις, αλλά και το διαδίκτυο και αναφέρονταν συνολικά στο νησί της Ρόδου και όχι ειδικά για τις πληγείσες περιοχές, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε:

Η συνολική εικόνα που έβγαινε προς τα έξω μέσα από τις ανταποκρίσεις ήταν για το νησί, όχι για συγκεκριμένες περιοχές που έγιναν οι εκκενώσεις, που σωστά έγιναν, και αναφέρονταν οι ανταποκρίσεις π.χ. ακόμη και για τους Πεύκους, μια περιοχή που δεν έχει πρόβλημα επειδή εκκενώθηκαν και εκεί ξενοδοχειακές μονάδες. Η επικοινωνία λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες, όπως π.χ. με τον πιλότο και τη σχετική ανακοίνωση που έκανε προς τους επιβάτες, με εικόνες που έδειχναν 5-6 πελάτες που αποβιβάσθηκαν από το αεροσκάφος και έκαναν το γύρο οι εικόνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα