Μ. Κόνσολας: Η ίδια η λογική επιβάλλει τη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Σύμη

«Στο πλαίσιο ενός ανασχεδιασμού του μοντέλου πολιτικής προστασίας, πρέπει να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα που υπάρχει σε μικρά νησιά, όπως η Σύμη, με τη δημιουργία πυροσβεστικών κλιμακίων», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με δεδομένο ότι η Σύμη αποτελεί ένα νησί με ισχυρή τουριστική ταυτότητα, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη σε ζητήματα πολιτικής προστασίας. Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών στα μικρά  νησιά συνδέεται με μια σημαντική παράμετρο: την γεωγραφική ασυνέχεια, που καθιστά δύσκολη την άμεση μετακίνηση δυνάμεων του πυροσβεστικού σώματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι τα πρώτα λεπτά είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τον περιορισμό και τον έλεγχο μιας πυρκαγιάς και για αυτό το λόγο, πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης δύναμη και δομή στο νησί. Υπενθυμίζει ότι στη θεομηνία του 2017, που έπληξε τη Σύμη, χρειάστηκε να μεταβούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί από τη Ρόδο, μεταφορά που έγινε με πλωτό του Λιμενικού Σώματος. Σε περιπτώσεις, όμως, δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτή η μεταφορά ενδέχεται να μην είναι δυνατή, γεγονός που ενισχύει την ανάγκη δημιουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το ζήτημα της πυροπροστασίας στα μικρά νησιά, πρόκειται να συζητηθεί στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα και με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υπουργού, κ. Χρήστου Στυλιανίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα