Λινού για εμβόλια κορονοϊού: Ακούω πολλά τρελά πράγματα από όλες τις πλευρές Τι είπε για τον Πολάκη

Η ανακοίνωση της AstraZeneca για απόσυρση του εμβολίου για τον κορονοϊό έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Για το θέμα μίλησε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού στο Action24.

«Προσωπικά δεν ανησυχώ ότι θα προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας στους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το AstraZeneca. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι και κυρίως γυναίκες ηλικιών κάτω των 40, τότε που έκαναν το εμβόλιο διέτρεξαν κάποιον κίνδυνο ο οποίος ήταν για ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που αντέδρασαν αρνητικά και είχαν την παρενέργεια των θρομβώσεων. Τώρα η πλειονότητα όσων έκαναν το AstraZeneca προφυλάχθηκαν από τον κίνδυνο να νοσήσουν και επομένως δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας για αυτούς που εμβολιάστηκαν και δεν είχαν καμία παρενέργεια» υποστήριξε αρχικά η Αθηνά Λινού.

«Το μόνο που με πικραίνει προσωπικά είναι ότι έναν μήνα από τότε που άρχισαν να εμβολιάζονται οι άνθρωποι στο εξωτερικό, υπήρχε η πληροφορία ότι αυτό το εμβόλιο καλύτερα να χορηγείται σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών άνω των 50, που δεν παρουσίαζε εκεί αυξημένο πρόβλημα θρομβώσεων. Όταν άρχισαν να εμβολιάζονται οι άνθρωποι στην Ελλάδα, και η Επιτροπή και η Πολιτεία επέμεναν να εμβολιάζονται με αυτό το εμβόλιο οι νέοι άνθρωποι» πρόσθεσε η κυρία Λινού.

Η ίδια είπε ότι «υπήρξαν αρκετά περιστατικά επιπλοκών και υπήρξαν τρία πολύ σοβαρά περιστατικά που οδήγησαν σε θάνατο, τρεις γυναίκες». Συμπλήρωσε ότι «αυτό που έλεγα και τότε και τώρα είναι ότι αφού υπήρχαν και άλλα εμβόλια στην Ελλάδα, θα ήταν καλύτερα να επιλέξουμε και να δώσουμε δικαίωμα επιλογής στους νέους για άλλο εμβόλιο”.

Κληθείσα να σχολιάσει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η κυρία Λινού είπε ότι «εγώ δεν εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο. Κάθε άνθρωπος έχει το ύφος, το ήθος του και τον τρόπο του να εκφράζεται».

Ερωτηθείσα με την επιστημονική της ιδιότητα, απάντησε ότι «εγώ πιστεύω και το είχα πει πρώτη εκείνο τον καιρό ότι οι ενδείξεις και η διεθνής γνώση δείχνουν ότι πρέπει να γίνει αντίστροφα, δηλαδή να δοθεί το εμβόλιο στους ηλικιωμένους, σε άτομα 50-55 ετών είχα πει συγκεκριμένα και να μην δοθεί στους νέους και κυρίως όχι στις γυναίκες».

«Η δική μου η άποψη – και αυτό είναι άποψη- είναι ότι υπήρξε ελλιπής επιστημονική κρίση» σημείωσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Απαντώντας με την πολιτική ιδιότητά της, εκείνη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η εμπειρία μου στην πολιτική είναι πολύ περιορισμένη και ακούω πολλά τρελά πράγματα από όλες τις πλευρές».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα