Κων/νος Ζαχαρός στον RV: Επεκτείνουμε την τηλεμετρία στη ΔΕ Δικαίου και στην ΔΕ Ηρακλειδών (audio)

Καλεσμένος στον Real Voice 99.5 FM και στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρός συζητώντας για τα υπό εξέλιξη έργα επέκτασης τηλεμετρίας της ΔΕΥΑΚ στην περιοχή του πρώην Δήμου Δικαίου, τα σχέδια για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού και στον πρώην Δήμο Ηρακλειδών, καθώς και τον ολικό επανασχεδιασμό του δικτύου ύδρευσης στα χωριά της Κω, έργο συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ.


Για την επέκταση της τηλεμετρίας στη ΔΕ Δικαίου ο κ. Ζαχαρός ανέφερε τα εξής: “Επεκτείνουμε την τηλεμετρία στην περιοχή του πρώην Δήμου Δικαίου, μιλάμε για ένα έργο ύψους 2.457.000€ που θα περιλαμβάνει 9 τοπικού σταθμούς ελέγχου παροχής, 10 τοπικούς σταθμούς μέτρησης πίεσης, 3 τοπικούς σταθμούς μέτρησης ποιότητας, τοπικούς σταθμούς διακοπής, προμήθεια φορητών σταθμών ελέγχου και περίπου 4200 ηλεκτρονικά υδρόμετρα για τον πρώην Δήμο Δικαίου. Στόχος μας είναι να έχουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ψηφιακής απεικόνισης που θα μας βοηθήσει και στην έγκαιρη ενημέρωση για βλάβες και στην άμεση επέμβαση για αποκατάσταση αυτών αλλά και στη συγκέντρωση ποιοτικών δεδομένων”.

“Είναι σημαντικό να ελαχιστοποιήσουμε την σπατάλη του νερού ειδικότερα σε μια εποχή που μαστίζεται απ’ την κλιματική αλλαγή. Θα το βρούμε μπροστά μας κι έτσι εργαζόμαστε από σήμερα γι’ αυτό. Στόχος μας να επεκταθεί το ίδιο σύστημα τηλεμετρίας και στην Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών, βρίσκομαστε σε διαδικασία δημοπράτησης του έργου και εύρεσης αναδόχου για ένα έργο ύψους 3.5 εκατομμύρια ευρώ” μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Ζαχαρός.

Αναφορικά με το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή του Τριγώνου ο κ. Ζαχαρός δήλωσε: O σχεδιασμός της ΔΕΥΑΚ δεν αφορά μόνο την τηλεμετρία αλλά και την αποκατάσταση του δικτύου. Παράλληλα θα έχουμε ανάδοχο για τα 23 χιλιόμετρα αντικατάστασης αγωγών στο Τρίγωνο αλλά και για νέα δεξαμενή στην Καρδάμαινα που θα έιναι έτοιμη τον Μαϊο. Βλέπουμε βελτιωμένη την κατάσταση στο Τρίγωνο και ειδικά στην Κέφαλο σε ένα σύνολο παρεμβάσεων συνολικού κόστους 27 εκατομμυρίων ευρώ ποσό που είναι εξασφαλισμένο για ένα έργο που βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα