Κων/νος Τασσάς: Δεν έχω γνωρίσει “Παυλίδηδες” στη ζωή μου – Είχε όλη την Ελλάδα στην καρδιά του! (ΗΧ)

Ένας από τους ανθρώπους που έζησε τον Αριστοτέλη Παυλίδη, τόσο σε προσωπικό-φιλικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό, είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Τασσάς, πολιτικός μηχανικός, οικονομολόγος, πρώην επικεφαλής της Task Force για τα έργα στην Ελλάδα και πλέον συγγραφέας.

της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Τασσάς, με αφορμή το βιβλίο του που θα παρουσιασθεί στη Ρόδο την προσεχή Παρασκευή, με τίτλο “Ο Τελευταίος Ήρωας του θρυλικού Αντιτορπιλικού “Αδρίας” L-67 Γιώργος Τασσάς”, μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, τόσο για το περιεχόμενο του βιβλίου και την σχετική εκδήλωση, όσο και για τον φίλο του Αριστοτέλη Παυλίδη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ιδιαίτερα καίρια η θέση που είχε ο Δρ Κωνσταντίνος Τασσάς εκείνη την περίοδο, αφού ήλεγχε όλα τα δημόσια έργα από την πλευρά της Ευρώπης στην Ελλάδα, δηλαδή 144.000 έργα και υποέργα με 37 δις προϋπολογισμό!

“Με τον Τέλη Παυλίδη μας έχει συνδέσει μία τρομερή φιλία! Γνωριστήκαμε σε ειδικές συνθήκες, γιατί τότε ήμουν ο captain της Task Force της Κομισιόν για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της Ελλάδας και τον γνώρισα σαν Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη. Η γνωριμία μας ήταν ολιγόλεπτη στην αρχή και μετά τελικά για μένα για την “πάρτη” μου, έκλεισε το Υπουργείο και πήγαμε να φάμε κάπου, όπου τελικά μείναμε 10 ώρες σε μία ταβέρνα και αρχίσαμε να λέμε πάρα πολλά κοινά που είχαμε ζήσει και εμείς και ο πατέρας μου και ο ίδιος από τότε που ήταν φοιτητής ακόμα στην Φυσικομαθηματική. Από τότε συνδεθήκαμε και επαγγελματικά και φιλικά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Κωνσταντίνος Τασσάς.

Για να προσθέσει ότι:

Ο επαγγελματισμός του οποίου βέβαια ήταν ασύγκριτος. Δηλαδή εγώ που έχω δουλέψει πάρα πολύ στη ζωή μου και σε πολλές χώρες, δεν έχω γνωρίσει “Παυλίδηδες” στη ζωή μου! Αυτός ο άνθρωπος ήταν ακούραστος, έδινε τη ψυχή του, δεν λογάριαζε τη ζωή του παρόλο που δεν ήταν σε πόλεμο, αλλά όταν σκεφτώ τα αεροπλανάκια που έπαιρνε και τα καϊκάκια που έπαιρνε με τα 10 μποφόρ, μερικά τα έζησα και εγώ μαζί του, να πω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ξεχνιέται και δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Δεν πρέπει να ξεχαστεί ούτε από τους Δωδεκανήσιους βέβαια γιατί ήταν το μέρος του, αλλά κι από όλους τους Έλληνες και κυρίως από τη νησιωτική Ελλάδα, γιατί μπορεί να ήταν υπουργός Αιγαίου, μπορεί να ήταν υπουργός Ναυτιλίας, αλλά αυτός ο άνθρωπος είχε όλη την Ελλάδα στην καρδιά του και ήξερε τα έργα μέχρι και τα Επτάνησα, μέχρι και τα πιο απομακρυσμένα νησιά και με είχε εκπλήξει.

Εγώ τα ήξερα λόγω της ιδιότητας μου, της δουλειάς μου, αλλά με είχε εκπλήξει ότι ένας Υπουργός, λειτουργούσε περισσότερο και από έναν δήμαρχο, από έναν κοινοτάρχη, από ένα Περιφερειάρχη, από έναν Υπουργό, από οτιδήποτε.”, σημείωσε καταλήγοντας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα