Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή του Νιαγάρα- Αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες ενόψει της έκλειψης ηλίου

Οι καταρράκτες πάνω στην «πορεία» της έκλειψης

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι αρχές της περιοχής του Νιαγάρα, για προληπτικούς λόγους, ενόψει της σπάνιας έκλειψης ηλίου στις 8 Απριλίου, που πρόκειται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών στους καταρράκτες για να την παρακολουθήσει.

Ο Περιφερειακός Πρόεδρος Τζιμ Μπράντλεϊ έλαβε αυτήν την απόφαση καθαρά για προληπτικούς λόγους, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. «Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης (…) ενισχύει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η περιφέρεια για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών και να προστατεύσει τις υποδομές κρίσιμης σημασίας, ό,τι και αν συμβεί», πρόσθεσε.

Οι καταρράκτες πάνω στην «πορεία» της έκλειψης

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, στα σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ, βρίσκονται πάνω στην «πορεία» της έκλειψης και πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη κλείσει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ζήσουν αυτήν την εμπειρία σε ένα από τα θαύματα της φύσης της Βόρειας Αμερικής.

Ο δήμαρχος της πόλης Ναϊάγκαρα Φολς Τζιμ Ντιοντάτι προέβλεψε ότι «θα είναι μακράν το μεγαλύτερο πλήθος που έχουμε δει ποτέ» στην καναδική πλευρά των συνόρων. Εκτίμησε μάλιστα ότι αναμένονται 1 εκατομμύριο επισκέπτες το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ οι καταρράκτες του Νιαγάρα δέχονται συνήθως 14 εκατομμύρια επισκέπτες μέσα σε ένα έτος.

Οι αρχές θα τροποποιήσουν επίσης κάποιες υπηρεσίες και θα κλείσουν ορισμένες εγκαταστάσεις ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους στις 8 Απριλίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα