Ζαχαρίας Λουδάρος

«Καλή Χρονιά» δεν είναι ευχή, είναι η σωστή απόφαση!

Κανείς μας δεν μπορεί να είναι καλός σε κάτι που δεν «το’ χει». Όπως και κανένας, επίσης , δεν γεννιέται τέλειος. Η ζωή πάνω απ’ όλα είναι εξάσκηση. Όμως κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Και πολύ περισσότερο, δεν είναι όλα για όλους.
Έρχεται μια χρονιά που ο πολίτης θα έχει το ρόλο του «σκηνοθέτη». Θα πρέπει να αναθέσει ρόλους στη δημόσια σκηνή, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Οπότε θα πρέπει και να σκεφτεί καλά πάνω στις παραπάνω πέντε βασικές αλήθειες. Αλλιώς το έργο θα βγει «μάπα». Και καλά να βγει μια ξινή κωμωδία, το διακύβευμα είναι να μη καταλήξουμε σε ελληνική τραγωδία.
Ο Ανδρουλάκης «το’ χει»; Εμ, δεν θα είχε φανεί;. Αλλά κι ο Τσίπρας που «το’ χει», κάηκε νωρίς. Μοιάζει τόσο ειλικρινής όσο και ο ξαφνικός έρωτας που εκδήλωνε το «πακάκι» στις αρχές της δεκαετίας του 80 στη Σουηδέζα που έφευγε το επόμενο μεσημέρι από Ρόδο για Στοκχόλμη. Ο Βαρουφάκης εννοείται πως γεννήθηκε τέλειος και μοναδικός και οι βουλεύτριες που τον εγκαταλείπουν είναι αυτές που χρήζουν ψυχανάλυσης για να ξεπεράσουν τον «φθόνο του πέους». Αντίθετα, ο Μητσοτάκης που δεν γεννήθηκε τέλειος, έζησε στη σκιά της Ντόρας και ήταν το απόλυτο «αουτσάιντερ», απέδειξε πως η εξάσκηση είναι από μόνη της η μισή νίκη. Το άλλο μισό είναι το σωστό timing.
Αλλά και στην τοπική σκηνή… Προφανώς, ο Καμπουράκης δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Αλλά ούτε και χρειάζεται τελικά, εφόσον κάνει άριστα αυτά στα οποία «το’ χει». Απόδειξη πως έβαλε όλο το νησί στην πρίζα κι η Ρόδος έλαμψε τα Χριστούγεννα. Το να ψάχνεις το καλύτερο του καλού, ενίοτε οδηγεί στο να χάσεις το καλό που έχεις. Ειδικά αν το ψάχνεις μεταξύ παλιών υλικών από κατεδαφίσεις του παρελθόντος. Ό,τι είναι για τα μπάζα, καλύτερα να μένει εκεί.
Ναι, δεν είναι όλα για όλους. Κι αυτό αφορά πρωτίστως το ρόλο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ειδικά μέσα σε καιρούς δύσκολους κι αβέβαιους, με απανωτές κρίσεις, που πρέπει 24 / 365 να μοιάζει με τον Captain America. Οπότε μετά, ποιος να διεκδικήσει και τι; Γι’ αυτό και δεν υπάρχει ζήτηση Προφανώς θα υπάρξουν κάποιες διεκπαιρεωτικές υποψηφιότητες αλλά επί της ουσίας πάνω στο τραπέζι υπάρχει μόνον η προσφορά του Χατζημάρκου. Αποδεδειγμένη και μεγάλη. Όσο κι αν προσπαθούν αντίπαλοι και άσπονδοι φίλοι να τον γρατζουνίσουν με παραπολιτικές «νυχιές», ματαιοπονούν. Ο Χατζημάρκος είναι «τεφλόν». Το έχει πει και με άλλα λόγια, από την αρχαιότητα, ο Όμηρος: «Ευτυχισμένος ο ηγεμόνας που κάνει τους υπηκόους του όχι να τον φοβούνται, μα να φοβούνται μήπως αυτός πάθει τίποτε κακό».
Το 2023 θα πάρουμε αποφάσεις. Και ως γνωστόν μια κακή απόφαση κάνει το μεγαλύτερο κακό σε αυτόν που την πήρε.
Συνεπώς, για το 2023, το τυπικό «Καλή Χρονιά» δεν είναι ευχή, είναι η σωστή απόφαση.

FacebookTwitterEmail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ένα δημοσιογραφικό κλισέ που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια είναι αυτό των «δύο …

Το 2023 είναι μια χρονιά παγκόσμιας ανησυχίας. Εύλογα, αφού οι αβεβαιότητες είναι πολλές μέσα σε …

Στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, ο Γκριντς είναι ο κυνικός, γκρινιάρης και μισάνθρωπος τύπος, ο οποίος …

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα