ΗΠΑ, Βαλτιμόρη: Οι Δωδεκανήσιοι ομογενείς γιόρτασαν με λαμπρότητα την 7η Μαρτίου

7η Μαρτίου 1948, Επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα.

Της Νατάσας Παμπρή

Ημέρα ιστορική με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση για όλους τους Δωδεκανήσιους. Για τους ομογενείς της διασποράς είναι μια ημέρα συγκίνησης, που τιμάται κάθε χρόνο, με τη δέουσα λαμπρότητα, διατρανώνοντας την πίστη και την υπερηφάνεια τους για την ελληνική καταγωγή και ταυτότητα, αλλά και τη μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα.

Στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στον Αγιο Νικόλαο πραγματοποιήθηκαν σήμερα εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο από τους Δωδεκανήσιους ομογενείς που διαμένουν εκεί, με Αρχιερατική Δοξολογία κι εν συνεχεία πολιτιστικές εκδηλώσεις στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, με χαιρετισμούς και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα των νησιών μας, με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Στις λαμπρές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η Ελληνίδα Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Στρατιωτικός και ο Αεροπορικός Ακόλουθος Άμυνας, οι γερουσιαστές John Sarbanis και Gas Bilirakis, o Θεοφιλέστατος, Mητροπολίτης- Επίσκοπος Μήδειας, Απόστολος, ο οποίος κατάγεται από τη Ρόδο, ο Αντιστράτηγος και Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Νικόλαος Χιονής (ο οποίος βρίσκεται για ιδιωτική επίσκεψη στις ΗΠΑ) κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα