Ι.Σ.Ρ.: Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαστηριακών ιατρών από 8 Μάϊου

Σας ενημερώνουμε ότι οι Εργαστηριακοί Ιατροί όλης της χώρας πρόκειται να κλείσουν τα ιατρεία τους από τις 8 Μαΐου 2024 διότι εδώ και μια δεκαετία! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ τις εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Για να γίνει κατανοητό, διαβάστε τι ισχύει με το σύστημα αποζημίωσης των εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ. Κάθε μήνα το κράτος διαθέτει ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων το οποίο προορίζεται για τις εργαστηριακές εξετάσεις των Ασφαλισμένων του.

Οι κλινικοί ιατροί που συνταγογραφούν τις εξετάσεις για τους ασφαλισμένους, ΔΕΝ ενημερώνονται για το όριο χρημάτων που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για τον εκάστοτε μήνα, οπότε και συνταγογραφούν απεριόριστα.

Οι ασφαλισμένοι, πραγματοποιούν τις εξετάσεις τους, ενώ ο εργαστηριακός ιατρός εκτελεί όλες τις αναγραφόμενες στο παραπεμπτικό εξετάσεις. Στον επόμενο μήνα που γίνεται η εκκαθάριση του προηγούμενου, ο ΕΟΠΥΥ αντί να πληρώσει το σύνολο των εξετάσεων πληρώνει περίπου το 50% διότι δεν επαρκούν τα οικονομικά του ταμείου (των 9.000.000 ασφαλισμένων). Μάλιστα οι περισσότερες εξετάσεις έχουν κοστολογηθεί το έτος 1991 ! & επιπρόσθετα έχουν εισαχθεί εξετάσεις υψηλού κόστους χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

ΖΗΤΟΥΜΕ

➢ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ή έστω μείωση του CLAWBACK στο 5 % ➢ Εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων. ➢ Περικοπή όλων των τεχνητών χρεών. ➢ Αύξηση προϋπολογισμού Ε.Ο.Π.Υ. Υ.

ΟΧΙ ➢ Στην υποκοστολόγηση των εξετάσεων. ➢ Στις περικοπές δεδουλευμένων.

Αγαπητοί Ασφαλισμένοι, ζητούμε την κατανόηση και τη στήριξή σας σε αυτήν την κινητοποίηση του κλάδου των Εργαστηριακών Ιατρών.

Με εκτίμηση,

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Ι. Τσέρκης                  Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα