Γιώργος Τράπαλης στον RV: Ψήφος αντίδρασης και όχι πολιτικής πρότασης η ψήφος στα δεξιά της ΝΔ – Πανευρωπαϊκά στάσιμος ο χώρος της Αριστεράς (audio)

“Ο μεγαλύτερος νικητής των ευρωεκλογών ήταν ο χώρος δεξιότερα της ΝΔ. Ξεπέρασε το 20% συνολικά και με τα κόμματα που δεν έχουν εισχωρήσει”, δήλωσε στον Real Voice και τη Ρένα Παυλάκη, ο εκλογολόγος, αναλυτής δεδομένων της “Good Affairs”, Γιώργος Τράπαλης.

Όπως είπε, “ο δεύτερος νικητής ήταν η αποχή. Ένα μικρό ποσοστό της ΝΔ στράφηκε στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου “Δημοκράτες” και λιγότερο στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει πάρει ένα ποσοστό, στο ήμισυ της αποχής. Οι λόγοι είναι πολλοί. Κυρίως το θέμα της οικονομίας”, ενώ πρόσθεσε ότι το ισχυρό της χαρτί της ΝΔ παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καταγράφει υψηλή δημοφιλία σε όλες τις μετρήσεις.

Ο κ. Τράπαλης ανέφερε ότι το θέμα της ακρίβειας επηρέασε το εκλογικό σώμα στην κάλπη, θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, στρεφόμενο στα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας “όχι για την πρόταση των κομμάτων, αλλά για την αντίδραση.

Στα σημεία της συνέντευξής του, ο κ. Τράπαλης επισήμανε:

Η ίδια η κοινωνία έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα. Θέλει ένα χώρο που να μπορέσει να σταθεί απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει μόνος του, το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να μιλάει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δύσκολο να τα βρουν, θα συνεχίσουν να παλεύουν για τη δεύτερη θέση.

Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις, αφού το κενό πάντα καλύπτεται. Τι είδους εξελίξεις, μένει να το δούμε. Με τα σημερινά δεδομένα, δύσκολα θα υπάρξει αντίπαλος που να μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ των μεγάλων ηττημένων. Δεν μπορεί να ακολουθήσει τη φήμη του.

Είναι δύσκολο να επιστρέψει ένας πολιτικός που έχει χάσει με τόσο μεγάλη διαφορά. ο Αλέξης Τσίπρας  δεν είναι η απάντηση στη νέα εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα