Γιάννης Πάππου: Η ευταξία του τόπου μας πρέπει να μας απασχολεί όλους

Με ικανοποίηση και ιδιαίτερα θετικά σχόλια οι κάτοικοι του νησιού, διαπίστωσαν ότι το ιστορικό τοπόσημο της Ρόδου, το Τραμπολίνο στην κεντρικότερη παραλία της πόλης, “Έλλη” ευπρεπίσθηκε μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου, αφού η εικόνα που εμφάνιζε έδειχνε ένα “μνημείο” εγκαταλελειμμένο.

της Νατάσας Παμπρή

Όπως έγραψε και χθες ο Real Voice, το ΕΒΕΔ έβαψε το εμβληματικό, σήμα κατατεθέν της Ρόδου, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να συντηρήσει τον βατήρα, καθώς εκατοντάδες πλέον τουρίστες, αλλά και ημεδαποί κατακλύζουν καθημερινά την κεντρικότερη παραλία της πόλης. “Αποφασίσαμε αυτό το καλοκαίρι, ο βατήρας μας να έχει την εικόνα που του αξίζει!! Πιάσαμε τα εργαλεία και τα χρώματα» δήλωσε στον Real Voice ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου.

«Αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, αφού όλοι διαισθανόμαστε ότι πρέπει να φροντίσουμε το νησί μας, όπως φροντίζουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε και οι επισκέπτες μας να έχουν μοναδικές εμπειρίες. Δε μπορούμε να διανοηθούμε ότι δεν έχει τάξη και είναι απεριποίητος ο τόπος μας. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία (πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο η συντήρησή τους) ώστε τα μνημεία και τα τοπόσημα του νησιού μας να έχουν την εικόνα που τους αρμόζει”.

Επιπλέον ο κ. Πάππου πρόσθεσε ότι “προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου η εικόνα του Τραμπολίνο. Σε μία πρόσφατη βόλτα που έκανα στην περιοχή με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, διαπίστωσα ότι το Τραμπολίνο, δεν είχε την εικόνα που του αρμόζει. Αυτό το υπέροχο τοπόσημο-μνημείο, το οποίο κατασκευάσθηκε από την ιταλοκρατία, βρέθηκε να είναι «ορφανό» και να μην ανήκει πουθενά, ούτε στο Δήμο Ρόδου, ούτε στο Λιμενικό Ταμείο, ούτε στο Λιμεναρχείο, ούτε στην Κτηματική Υπηρεσία κλπ.

Αυτή η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησαν και δε μπορεί να συντηρηθεί, όπως είναι και το δικαστικό μέγαρο που έχει σοβαρά προβλήματα και υπάρχει παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο δεν δίνει λεφτά ούτε για να αγοράσουν αναλώσιμα οι εργαζόμενοι. Με παρακίνησε αυτό που λέμε κοινωνική ευθύνη. Όλοι πρέπει να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και μιλάμε για συμπεριφορές που είναι πολλές φορές και με ανέξοδο κόστος.

Για την ευταξία του νησιού μας, για να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη και φέτος δόξα τω Θεώ είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα που μπορεί να φθάσουμε και τα στοιχεία του 2019 σε αφίξεις επισκεπτών. Να μεγιστοποιήσουμε δηλαδή τα οφέλη και να ελαχιστοποιήσουμε τα αρνητικά στοιχεία”, σημείωσε καταλήγοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα