Γιάννης Παππάς στον RV: «Μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις» (audio)

Έχουν εντοπιστεί ατασθαλίες στο Μεταφορικό Ισοδύναμο που δικαιούνται επιχειρήσεις, για κάποιες από τις οποίες τα ευρήματα είναι σοβαρά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης η οποία και γίνεται

Για τη σωστή εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου αναφέρεται σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του RealVoice  99.5  ο Υφυπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει στη βάση της αναλογικότητας με βάση τη δυναμικότητα κάθε περιοχής.

Ο κ. Παππάς  μιλώντας στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή”  και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη  ανέφερε ότι προσπαθεί να λυθεί το πρόβλημα του 2022 και 2023, ενώ υπογράμμισε:

«Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι εδώ για να βοηθήσει τη Νησιωτική Πολιτική μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών κανόνων και της αναλογικότητας.»

Όπως τόνισε  «Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε νησιωτική πολιτική και να εξισορροπούμε στο μέτρο του δυνατού τις ανισότητες που διαπιστώνονται λόγω της μεγάλης απόστασης που υπάρχει και έχει επίπτωση στο κόστος ζωής

Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση ενός μέτρου το οποίο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των νησιωτών.

Και το λέω αυτό διότι έχουν εντοπιστεί ατασθαλίες στο μεταφορικό ισοδύναμο που δικαιούνται επιχειρήσεις, για κάποιες από τις οποίες τα ευρήματα είναι σοβαρά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης η οποία και γίνεται.

Επίσης για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους ελέγχους για το μεταφορικό ισοδύναμο πρόσθεσε ό,τι «μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους και για το μεταφορικό ισοδύναμο στις επιχειρήσεις.

Ο  κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά ό,τι «Δυστυχώς, φαίνεται ό,τι υπάρχουν κάποιες ατασθαλίες και είμαστε υποχρεωμένοι εμείς άμεσα, γιατί μιλάμε για δημόσιο χρήμα και σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ασφαλείς καθώς όλες οι διαδικασίες είναι θωρακισμένες, να τις προστατεύσουμε, γιατί μιλάμε για το χρήμα του ελληνικού λαού».

Επιπλέον ο Υφυπουργός επεσήμανε «Προχωράμε σε διαδικασίες ελέγχων μαζί με τον ΕΦΕΠΑΕ. Πρέπει αυτό το ζήτημα να λυθεί, γιατί αυτό έχει επηρεάσει πολύ το κόστος σε διάφορες επιχειρήσεις στα νησιά» και συνέχισε «εγώ θα παρακαλούσα βέβαια τους επιχειρηματίες να μεταφέρουμε το μεταφορικό ισοδύναμο πραγματικά για να το μεταφέρουμε στους νησιώτες μας, γιατί σε αυτό δυστυχώς έχουμε πολλές ενοχλήσεις από τους καταναλωτές στους συνδέσμους».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

Γ. Παππάς: Έτοιμη το 2025 η «κάρτα του νησιώτη»

Μέσα στο 2025 θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η «κάρτα του νησιώτη», στην οποία θα ενσωματωθεί τόσο το μεταφορικό ισοδύναμο, όσο και άλλα προνόμια, τα οποία θα ανακοινωθούν. Ο αποκλειστικός μας στόχος είναι το συμφέρον των νησιωτών μας και η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Θέλουμε κάθε ευρώ να πιάνει τόπο για τους νησιώτες μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα