Γιάννης Παππάς: Ρύθμιση-Παράταση μέχρι την 31/3/2024 για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δόμηση στα κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου ακίνητα

 

Με διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή και εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας, παρατείνεται μέχρι την 31/3/2024, η προθεσμία για την  διαδικασία δόμησης στα κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου ακίνητα.

Η εν λόγω ρύθμιση, ήταν ιδιαίτερα αναγκαία για τις νησιωτικές περιοχές, στις οποίες συναντώνται πλήθος κατά παρέκκλιση ακινήτων, ενώ υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες στα πολεοδομικά γραφεία για την έκδοση των αδειών δόμησης. Ιδιαίτερα στη Ρόδο, λόγω της μη λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου , είχαν μείνει στάσιμες πολλές εκκρεμούσες άδειες δόμησης. Με την παράταση δίδεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τους μηχανικούς και τα αρμόδια πολεοδομικά γραφεία.

Σημειωτέον, ότι το εν λόγω ζήτημα είχε μεταβιβάσει με συνεχείς αναφορές στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Παππάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα