Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Γιάννης Καμπανής στον RV: Χρειάζεται αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα Επαρχεία (audio)

Με πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γιάννης Καμπανής, Έπαρχος Κω-Νισύρου, συστρατεύεται εκ νέου στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Κω, με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Ο κ. Καμπανής, γιατρός, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Κω καθώς και Έπαρχος Κω-Νισύρου, διανύοντας την πέμπτη θητεία στα κοινά, σχολιάζοντας την απόφασή του να συμπορευτεί ξανά με τον Γιώργο Χατζημάρκο, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” με τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, απάντησε ότι:

«Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου για ακόμα μία φορά αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη. Ήταν χαρά μου, το αποδέχτηκα, συνεχίζουμε, νομίζω ότι θα πάμε πολύ καλά και για να είμαι ειλικρινής εγώ παρακαλώ να υπάρχει και μία αντιπολίτευση, διότι η Δημοκρατία χρειάζεται και αντιπολίτευση. Βέβαια δεν θα τη βρούμε εμείς την αντιπολίτευση, αρκεί να βρεθεί από κάποιους άλλους.

Αυτή είναι η πέμπτη θητεία μου στο Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μία που διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νισύρου. Οπότε είναι η έκτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά, όπως τόνισε σχετικά.

Ερωτηθείς ο κ. Καμπανής για το προσωπικό στοίχημα τη νέα πενταετία, απάντησε ότι “αυτή την τετραετία που ολοκληρώνεται, έχουν γίνει πάρα πολλά έργα σε όλα τα νησιά και στην Κω, έργα τα οποία είχαμε να δούμε εδώ και χρόνια. Ο οδοφωτισμός είναι ένα τεράστιο έργο το οποίο δίνει άλλη μορφή στο νησί μας και άλλη προοπτική. Το οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση, υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν.

Ως προς το προσωπικό στοίχημα του ιδίου, τονίζει:

Το στοίχημα το δικό μου που θα κάνω μία πρόταση, θα μιλήσω όμως με τον Περιφερειάρχη, και επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής θα πρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίον στα Επαρχεία να βρεθεί ένας τρόπος να υπάρχει μία αποκέντρωση αρμοδιοτήτων. Και βέβαια κάποιων πόρων. Δηλαδή τι σκέφτομαι εγώ, τώρα σας τα λέω στον αέρα αλλά ο Περιφερειάρχης είναι δημοκράτης άνθρωπος και προσπαθεί να κάνει τα πάντα, δηλαδή το συζητήσαμε ήδη. Επιδοτούμε, βοηθούμε σωματεία αθλητικά, πολιτισμού και τα λοιπά.  Επειδή εμείς γνωρίζουμε περισσότερο τα πράγματα εδώ και τις καταστάσεις νομίζω ότι θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε ένα συγκεκριμένο ποσό με διαφάνεια και ανάλογα με τα αιτήματα που γίνονται, να γίνεται μία διανομή των πόρων βάσει του σωματείου. Αυτό είναι ένα είδος αποκέντρωσης, αρκεί να υπάρχει ένας προϋπολογισμός ελεγχόμενος και με διαφάνεια.

Από κει και πέρα είναι τα γνωστά, τα θέματα που αφορούν δεν έχουμε και αρμοδιότητες ξέρετε το νοσοκομείο που απασχολεί πολύ κόσμο το θέμα υγείας η περιφέρεια ήταν αρωγός ειδικά την περίοδο της πανδημίας, αλλά εμείς έχουμε προτείνει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης ότι κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να αναλάβουμε το σημαντικό θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας που είναι πολύ σημαντικό κάτι το οποίο δεν προχωράει τώρα με το θέμα του γιατρού του προσωπικού. Θα μπορούσαμε σαν Περιφερειακή αρχή επειδή έχουμε να κάνουμε με πάρα πολλά νησιά, να το αναλάβουμε εμείς και γιατί όχι να υπάρχει και ένας διευθυντής νήσων Αιγαίου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα