Για πρώτη φορά φέτος καμπάνια όλο το χρόνο από ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού

Ο τουρισμός επιστρέφει μέρισμα στην ελληνική κοινωνία τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στον Real FM. Αφού ανάφερε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε 10,65 δισ. ευρώ τουριστικά έσοδα για το 2021, όταν είχαν προϋπολογιστεί 6 δισ. ευρώ, “το υπουργείο Τουρισμού είναι υπουργείο Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και επιστρέφει μέρισμα στην ελληνική κοινωνία.

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι θέσεις εργασίας στα επαγγέλματα γύρω από τον τουρισμό. Κυκλοφορεί το συνάλλαγμα που έρχεται από τους ταξιδιώτες και τους τουρίστες στην ελληνική οικονομία” σημείωσε και συπλήρωσε τα εξής:

“Είναι κομβικό και σημαντικό και πολιτικά και ιδεολογικά, γιατί η παράταξή μας είναι μία παράταξη η οποία εκφράζει ιδανικά και αξίες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα κέρδη, το μέρισμα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής πρέπει να γυρίζει πίσω στην ελληνική κοινωνία, στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός, η δυνατότητα να στηρίζει και να ενισχύει κανείς τις πλατιές μάζες, αυτούς που δεν μπορούν, αυτούς που δεν έχουν”. Εστιάζοντας στην προβολή της χώρας τόνισε ότι για πρώτη φορά φέτος, ΕΟΤ και Υπουργείο Τουρισμού κάνουν καμπάνια όλο τον χρόνο μάλιστα πρόσθεσε ότι έχει γίνει ήδη viral η καμπάνια για το city break.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα, ο ΟΛΘ και ο ΟΛΠ ανακοίνωσαν για τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Πειραιά αντίστοιχα 189% και 118% αύξηση στην κρουαζιέρα, είπε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε τα εξής:” Και όχι μόνο οι μεγάλοι brand-αρισμένοι προορισμοί μας, δηλαδή η Σαντορίνη, η Μύκονος ή τα home ports, όπως είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς. Διαβάζω στη Real News της Κυριακής «Νέοι προορισμοί το Γύθειο, οι Σπέτσες, η Καβάλα, η Φολέγανδρος, η Σύμη, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Πάργα, η Πύλος, η Άνδρος, η Νάξος, η Σάμος, η Ίος, η Κάλυμνος και η Ύδρα θα είναι μόνο μερικοί από τους καινούργιους προορισμούς στους οποίους θα έχουμε κρουαζιέρα φέτος». Άρα και αυξημένα εισοδήματα για νησιώτες για επαγγελματίες”.

Αναφερόμενος στην  κρίση στην Ουκρανία υπογραμμίσε τα εξής: “Καταρχάς, και από την εμπειρία μου στο χειρισμό της πανδημίας, θέλω να συστήσω σε όλους ψυχραιμία, περισυλλογή και ανάλυση της κατάστασης και λιγότερα λόγια. Βλέπω δύο σημεία παγκόσμιας αστάθειας τα οποία συνυπολογίζουμε. Το πρώτο είναι εάν και εφόσον θα υπάρχει οποιαδήποτε άλλη μετάλλαξη και πώς θα εξελιχθεί η πανδημία. Και το δεύτερο έχει να κάνει με την κρίση στην Ουκρανία που έχει δύο άξονες. Ο ένας έχει να κάνει με τους επισκέπτες-ταξιδιώτες από τη Ρωσία και από την Ουκρανία. Υπενθυμίζω ότι προ πανδημίας οι δύο αυτές χώρες έφεραν κοντά στο μισό δισ έσοδα.

Και ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τις επιπτώσεις στον ενεργειακό τομέα, τις οποίες έχω ζητήσει και από τις υπηρεσίες του υπουργείου και από το υπουργείο Οικονομικών να συνυπολογίσουν. Δηλαδή, τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, το αυξημένο κόστος ενέργειας για τα ξενοδοχεία και πώς θα επηρεάσει αυτό τις αλλαγές στις τιμές και τα πακέτα παγκοσμίως. Αυτό όμως είναι σημειακό. Είναι η αποτύπωση της εικόνας του τελευταίου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν. Και θα ήθελα να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλη αυτή η ιστορία”.

Με το βλέμμα στη νέα τουριστική χρονιά ο υπουργός τόνισε ότι η τουριστική αγορά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα σημειώνοντας τα εξής:
“Η μία χώρα πίσω από την άλλη σιγά-σιγά αφαιρεί πρωτόκολλα ή προϋποθέσεις προκειμένου να ταξιδέψουν οι πολίτες της ή να επισκεφτούν άλλες χώρες. Εμείς χτίσαμε την επιτυχία μας και το brand-άρισμα της χώρας πάνω στην υγειονομική ασφάλεια. Αυτό ήταν η εξαγωγή της επιτυχίας της πρώτης φάσης της πανδημίας, που γύρισε πίσω και πιστώθηκε και στον ελληνικό τουρισμό προφανώς. Υπάρχει συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπουργείων και δεν θα κάνουμε τίποτα που δεν διασφαλίζει την κανονικότητα στη χώρα μας και οριζοντίως τη συνέργεια με όλους όσοι έχουν την ευθύνη του υπέρτατου αγαθού, που είναι η υγεία των πολιτών. Ήδη ξεκινήσαμε, όπως βλέπετε, σταδιακά και προχωρούμε σε κινήσεις που δίνουν «πράσινο φως» παγκοσμίως στους ταξιδιώτες για την Ελλάδα. Παράδειγμα, με το ψηφιακό ευρωπαϊκό Covid Passport δεν χρειάζονται οι εμβολιασμένοι να κάνουν τεστ προκειμένου να έρθουν στη χώρα. Ομοίως και για τις συνεργαζόμενες, συμβατές στο ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό χώρες, που είναι άλλες 32. Ομοίως πλέον και για την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία. Είναι τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα μας ότι στις 7 Μαρτίου έρχεται η πρώτη απευθείας πτήση από την Αμερική, στις 2 Απριλίου η πρώτη απευθείας πτήση από τον Καναδά και ότι ο Αυστραλός πρέσβης μού ανακοίνωσε ότι φέτος θα είναι η κορυφαία χρονιά επισκεπτών από την Αυστραλία στην Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια που η Αυστραλία ήταν κλειστή. Ανακοινώθηκε επισήμως, δια της ρωσικής πρεσβείας, η αύξηση των πτήσεων προς την Ελλάδα από τη Ρωσία για τουριστικούς προορισμούς το 2022. Προφανώς η κρίση αυτή μας προβληματίζει όπως και όλους, δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε. Υπάρχει η παράδοση αυτή ούτως ή άλλως των Ρώσων επισκεπτών και τουριστών ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα, το Άγιο Όρος, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Και των Ουκρανών ταξιδιωτών και τουριστών, επίσης.Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, που δεν είναι καλή αυτή την εποχή. Και νομίζω ότι σε επίπεδο κυβερνήσεων θα βρεθεί μία φόρμουλα τέτοια, που να μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την κατάσταση”.

Τέλος για τις τουριστικές υποδομές τόνισε ότι μαζί με τη ζήτηση και τα έσοδα έρχεται και η υποχρέωση του κράτους να επενδύσει στις υποδομές του. Δεν είναι τυχαίο ότι το 25% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό. Για αυτό και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΕΣΠΑ και του RRF στοχεύουν και διοχετεύονται και μέσα από το υπουργείο Τουρισμού σε υποδομές, μαρίνες, λιμάνια, αναβάθμισή τους, καταφύγια χιονοδρομικά, χειμερινούς προορισμούς, θερινούς προορισμούς, όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα