Για 10η μέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Σε δύο μέτωπα αναζωπυρώσεων στην περιοχή κοντά στο χωριό Βάτι εστιάζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για δέκα ημέρες.

Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν από τα ξημερώματα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ γίνονται και απανωτές ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην διάρκεια της νύχτας στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου δόθηκε η μάχη από πυροσβέστες και πολλούς εθελοντές, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Στη Ρόδο, αυτή τη στιγμή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στους οικισμούς, Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι. Αυτό το μέτωπο μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν, με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από Ρουμανία και από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα