Γερμανία: Πιο φθηνές οι διακοπές στην Ελλάδα από τον εσωτερικό τουρισμό το 2023

21% φθηνότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια

Φθηνότερα στοιχίζουν οι διακοπές των Γερμανών στους προορισμούς της νοτιοανατολικής Μεσογείου από τις διακοπές στο εσωτερικό της χώρας τους.

Όπως αποκαλύπτουν στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στατιστικών της Γερμανίας, Destatis, για το Μάρτιο του 2023, το επίπεδο τιμών στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία των Μεσογειακών προορισμών είναι φέτος χαμηλότερο σε σύγκριση με τις αντίστοιχες υπηρεσίες στη Γερμανία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα Ελληνικά ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι φέτος 21% φθηνότερα για τους Γερμανούς, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές στη χώρα τους.

Ο ακριβότερος Μεσογειακός προορισμός είναι η Ιταλία, όπου οι τιμές ωστόσο συνεχίζουν να είναι 5% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες της Γερμανίας, ενώ Κροατία, Κύπρος (-17%), Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία (-18%) είναι επίσης στις οικονομικές επιλογές τους.

Φθηνότεροι προορισμοί ακόμη και από την Ελλάδα, συγκριτικά με τις τιμές εστίασης και φιλοξενίας στη Γερμανία, είναι το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία, όπου οι τιμές είναι κατά 46% χαμηλότερες, ενώ στην Τουρκία και την Αλβανία οι τιμές έχουν διαφορά που ξεπερνάει στο μισό των αντίστοιχων της Γερμανίας (-56%).

Αντίθετα, οι τιμές σε προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης κρίνονται ασύμφορες για τους Γερμανούς αυτή τη χρονιά, ειδικά μετά τη μείωση των προϋπολογισμών των διακοπών τους λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας και τροφίμων.

Στην Ελβετία το κόστος στα ξενοδοχεία και εστιατόρια εκτοξεύεται κατά 61% σε σχέση με το αντίστοιχο στη Γερμανία, ενώ Δανία και Νορβηγία είναι ακριβότερες κατά τουλάχιστον 40%.

Η Φινλανδία είναι ελαφρώς φθηνότερη επιλογή, όμως οι διακοπές στη χώρα παραμένουν κατά 25% ακριβότερες σε σύγκριση με τη Γερμανία και στην Ιρλανδία και τη Σουηδία οι τιμές εστιατορίων και ξενοδοχείων είναι ακριβότερες κατά 21% και 17% αντίστοιχα σε σύγκριση με της Γερμανίας. Επιπλέον, οι αντίστοιχες τιμές στη Γαλλία είναι κατά 8% υψηλότερες.

Πηγή: tornosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα