Γέμισε με μικροπλαστικά το Πρασονήσι

Eκτεταμένη εναπόθεση μικροπλαστικών κατά μήκος της ακτής του Πρασονησίου καταγράφεται, όπως παρατηρούν όσοι επισκέπτονται την περιοχή.

Μάλιστα ο συμπολίτης μας Φίλιππος Φιλίππου, με το φωτογραφικό του φακό αποτύπωσε την εικόνα που παρατηρείται, αναγράφοντας και το εξής σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, προκειμένου ν’ αναληφθούν ενέργειες για τον καθαρισμό της ακτογραμμής:

Τα πλαστικά απορρίμματα, σε όλες τις μορφές και μεγέθη, αποτελούν μία από τις πιο σοβαρές απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο, καθώς το 60-80% των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα αποτελούνται από πλαστικό.

Μόνο κατά το 2012, 165 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρύπαναν τις θάλασσες και τους ωκεανούς .Τα μακροπλαστικά είναι μια ορατή απειλή, αλλά ακόμα πιο επικίνδυνα είναι οι μικροσκοπικές ίνες πλαστικού (μικροπλαστικά) που αν και αόρατες εύκολα εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Ως μικροπλαστικά ορίζονται τα θραύσματα των πλαστικών που είναι μικρότερα από 5 mm.

Οι φωτογραφίες είναι από το Πρασονήσι (20-02-2022) όπου καταγράφεται εκτεταμένη εναπόθεση μικροπλαστικών κατα μήκος της ακτής! Δεν είμαι ειδικός αλλά θα πρέπει να αναληφθούν ενέργειες – δράσεις για την καταγραφή & εξάλειψη αυτού του φαινομένου!!! Μέχρι να προσδιοριστούν οι κύριες πηγές των μικροπλαστικών, επισκέπτες & επαγγελματίες χρήστες του Πρασονησίου πρέπει να συμβάλουν αποτελεσματικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προκαλεί η καθημερινή τους δραστηριότητα (ειδικά τους θερινούς μήνες) εντός του προστατευόμενου κατ’ άλλα βιότοπου Natura 2000.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα