Γ. Τριάντος: Αναζητείται ο δίαυλος για την ασφαλή αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρόδο

Συμπολίτες μας με καταγωγή από την Ουκρανία, οι οποίοι διαμένουν στη Ρόδο συγκεντρώθηκαν χθες στο δημαρχείο, κρατώντας σημαίες της χώρας τους και πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου και απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη.

Παράλληλα ξεκίνησαν να συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για το λαό τους που δοκιμάζεται. Επ’ αυτού, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου Γιώργος Τριάντος μιλώντας στον Real Voice τόνισε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο τρόπος που θα αποσταλεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. “Είναι πολύ μεγάλη η επιθυμία του κόσμου να βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ο δίαυλος που θα φθάσει το υλικό ασφαλώς στον προορισμό του. Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και επαφή με οργανώσεις της Αθήνας, ώστε σε συνεργασία να το πράξουμε από κοινού”, διευκρίνισε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Επιπλέον ο κ. Τριάντος σημείωσε ότι “το ζήτημα είναι το πως θα μπορέσει ότι συγκεντρωθεί να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Ξέρετε πώς είναι οι συνθήκες και τα πράγματα εκεί, πρέπει να φύγουν από τη Ρόδο να πάνε στην Αθήνα, από κει προς Πολωνία και από κει να βρεθεί ο δίαυλος για να φτάσουν στους ανθρώπους. Δεν κάνουμε κάτι το οποίο να είναι μπλεγμένο. Προσπαθούμε να έρθουμε σε μία επικοινωνία με κάποιον κεντρικό φορέα στην Αθήνα ο οποίος ετοιμάζει αυτή τη βοήθεια όπως είναι το “Ολοι μαζί μπορούμε” ή άλλες οργανώσεις και μαζί εκεί να προσαρτηθεί και η βοήθεια των ανθρώπων του ροδιακού λαού. Πρέπει να φύγουν τα είδη πρώτης ανάγκης, εκείνα τα οποία σίγουρα έχουν ανάγκη από φαρμακευτικό υλικό και οτιδήποτε άλλο χρειασθεί. Γι’ αυτό πρέπει ο κόσμος να έχει λίγο υπομονή, να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το πως θα γίνει αυτός ο τρόπος μεταφοράς, καθότι δεν είναι απλή διαδικασία. Πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη οργάνωση ώστε να φτάσουνε ασφαλώς και σίγουρα εκεί που πρέπει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα