Γ. Λεονταρίτης: Η έρευνα για το περιβάλλον θα γίνει με το ΕΛΚΕΘΕ

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη, των Βουλευτών του Νομού Κυκλάδων Γ. Βρούτση, Κ. Μονογυιού και Φ. Φόρτωμα, του Περιφερειακού Συμβούλου  Μάρκου Δαδάου και του Προέδρου της ONEX Πάνου Ξενοκώστα.

Ανακοινώθηκε ότι η έρευνα για το θαλάσσιο περιβάλλον στο λιμάνι της Ερμούπολης θα διεξαχθεί από το ΕΛΚΕΘΕ, το οποίο επελέγη τελικά, αντί του Πολυτεχνείου Κρήτης όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Ένα μείζον θέμα, αυτό του περιβάλλοντος, που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και προβληματισμού στην τοπική κοινωνία, εδώ και δεκαετίες και για το οποίο είχαμε δεσμευτεί ότι θα πρωταγωνιστήσουμε ως Περιφερειακή Αρχή και θα συμμετέχουμε στην επιστημονική έρευνα, προκειμένου οι πολίτες της Σύρου να λάβουν σοβαρές επιστημονικές απαντήσεις, μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Εξετάζοντας επισταμένα όλες τις παραμέτρους του προβλήματος (επιστημονικές και κοινωνικές) προχωράμε την επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, αποδεικνύοντας ότι εμπιστευόμαστε όλους τους δημόσιους πιστοποιημένους φορείς, είτε πρόκειται για Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, είτε για το ΕΛΚΕΘΕ.

Με αυτή την απόφασή μας αποδεικνύουμε σε όλους ότι τηρούμε την υπόσχεσή μας προς τους συμπολίτες μας για διεξαγωγή έρευνας για το περιβάλλον, ότι συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή και ότι δεν αφήνουμε περιθώριο σε κανέναν να θέσει σε αμφισβήτηση μια έρευνα, την οποία επιθυμούν όλοι οι κάτοικοι της Σύρου, οι φορείς της και η ONEX».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα