Γ. Μπακίρης: Η Γ.Σ. των Προέδρων Κοινοτήτων της Ρόδου δεν έγινε με σκοπό τη διάσπαση του Δήμου

Με αφορμή το δημοσίευμα από κάποιο τοπικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης σχετικά με την πρόσφατη Γενική Συνέλευση Προέδρων Κοινοτήτων Ρόδου το οποίο αναφέρει σε τίτλο του «Πέντε δήμους στη Ρόδο θέλουν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων» θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα για να αποκαταστήσω την πραγματικότητα στη σωστή διάσταση της.

Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου ΑΓ. Σάββας ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μέσα σε αυτά τα πρώτα δυόμιση χρόνια θητείας καθώς αν και υπήρχε πρόθεση και επιθυμία να πραγματοποιηθεί νωρίτερα λόγω covid δε κατέστη εφικτό. Η Γενική Συνέλευση δεν έγινε με σκοπό την διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Ρόδου ούτε πάρθηκε κάποια απόφαση σχετικά με αυτό…!!!

Μέσα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται ελευθέρα και να καταθέτει απόψεις και προτάσεις. Όταν όμως μιλάμε για θεσμικά όργανα όπως είναι οι Πρόεδροι Κοινοτήτων οι μεμονωμένες απόψεις και προτάσεις των μελών μιας Γενικής Συνέλευσης δεν μπορούν να εκφράζουν και να αντιπροσωπεύουν το σύνολο αλλά ούτε και να υιοθετηθούν εάν δεν είναι προϊόν  διαβούλευσης και συλλογικής απόφασης.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων Κοινοτήτων Ρόδου έχει στείλει επίσημο δελτίο τύπου δια του εκπροσώπου της επομένως οποιοδήποτε άλλο μεμονωμένο δημοσίευμα στον τύπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι ανακρίβειες και οι στρεβλώσεις της πραγματικότητας προκειμένου κάποιοι να φτιάξουν ένα πολιτικό δημοτικό «αφήγημα» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αδιαφορώντας για την αλήθεια και στοχεύοντας σε πολιτικές σκοπιμότητες δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την φιλοσοφία τον σκοπό και τους στόχους του συνόλου της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων Κοινοτήτων Ρόδου. Εμείς οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είμαστε οι μοναχικοί μαχητές που αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση της ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας με μοναδικό όφελος την ηθική ικανοποίηση για την εθελοντική μας προσφορά στο κοινωνικό σύνολο που απορρέει από το τιμητικό αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας.

Συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης που απορρέει από την θεσμική μας ιδιότητα, θα προωθήσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις που θα συνοδεύονται από ρεαλιστικά τεκμηριωμένες λύσεις.

Με σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας και στους θεσμούς θα αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση η οποία θα είναι προϊόν διαβούλευσης με όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου και η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις και απαιτήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες μας για την καλύτερη και βιώσιμη λειτουργία τους για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών.

 

Για την Συντονιστική Επιτροπή

 

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα