Φώτης Μάγγος: Το αεροδρόμιο της Λέρου πρέπει να γίνει διεθνές

Τι δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Δήμαρχος Λειψών, με αφορμή την επιστολή που έστειλαν οι τέσσερις Δήμαρχοι του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή απέστειλαν οι τέσσερις δήμαρχοι Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Πάτμου Λευτέρης Πέντες, Λειψών Φώτης Μάγγος και Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος, σχετικά με την επέκταση ή κατασκευή νέου αεροδρομίου Λέρου, το οποίο εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά.

της Νατάσας Παμπρή

Οι Δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να εξεταστεί άμεσα το θέμα.

Σχολιάζοντας το θέμα στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, τόνισε:

“Αυτή είναι μία από τις πολλές προσπάθειες που έχουμε κάνει από το παρελθόν με όλους τους υπουργούς Υποδομών, όσο τουλάχιστον εγώ είμαι Δήμαρχος, τα τελευταία 8 χρόνια, έχουμε κάνει προσπάθεια να πείσουμε το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει την επέκταση του υπάρχοντος ή την κατασκευή νέου, με σκοπό βέβαια τι άλλο, να γίνει διεθνές.

Τώρα μία ακόμη προσπάθεια που ξεκινάμε όλοι μαζί οι δήμαρχοι του βορείου συγκροτήματος γιατί κάτι τέτοιο θα ευνοήσει όλα τα νησιά και αν αθροίσουμε τον πληθυσμό των νησιών που θα εξυπηρετηθούν από αυτό το αεροδρόμιο είναι γύρω στις 17.000- 18.000. Αν βάλουμε και την Κάλυμνο, τότε ο πληθυσμός μπορεί να πάει και στις 35.000, που νομίζω ότι είναι ένας ικανός πληθυσμός για να υπάρχει ένα αεροδρόμιο.

Ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε δεκτοί από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, εξάλλου ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο εγώ τουλάχιστον έχω συναντήσει άλλες δύο φορές, είναι δεκτικός, είναι αποτελεσματικός.

Πιστεύω τουλάχιστον θα μας συναντήσει για το θέμα μετά και την επιστολή μας και από κει και πέρα θα δούμε μαζί με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τι ελπίδες υπάρχουν για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτόν”, είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα