ΦΟΔΣΑ: Τα 8 ψέματα της συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Νάξου Δ. Λιανού

Απάντηση στα όσα ανέφερε χθες ο Δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, δίνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, αποκαλύπτοντας σε 8 σημεία, τα όσα ψέματα είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Νάξου Δημήτρη Λιανού είναι μια ακόμη προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Μας λυπεί, η συνεχιζόμενη συμπεριφορά του Δήμου Νάξου, αλλά είναι σαφές και προφανές ότι καμία μονομερής δήλωση, πολύ περισσότερο αν αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσει στο να λειτουργούμε διαλυτικά ή να περιφρονούμε επιδεικτικά τη νομοθεσία.

Με λίγα λόγια, οφείλουμε να απαντήσουμε μόνο σε κύρια ζητήματα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του κ. Δημήτρη Λιανού:

Ψέμα Νο1 Δημάρχου Νάξου: Μια ιδιωτική εταιρεία προσδιορίζει τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες.

Αλήθεια: Ο ΦΟΔΣΑ δεν προσδιορίζει δημοτικά τέλη. Το γεγονός ότι ο ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ δεν είναι ιδιωτική εταιρεία προφανώς είναι λεπτομέρεια για τον κ. Λιανό.

Ψέμα Νο2 Δημάρχου Νάξου: Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της Νάξου οφείλεται στην άρνηση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης.

Αλήθεια: Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της Νάξου οφείλεται στην άρνηση του Δήμου Νάξου να συνεργαστεί με τον ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ που συνεχίζει μόνος του την σχετική διαδικασία στις υπηρεσίες του ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Μάλιστα ο ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ πληρώνει για τον σκοπό αυτό από τις συνδρομές άλλων μελών του και σήμερα είναι ο μόνος φορέας που παλεύει για την ένταξη του έργου που ουδέποτε υπήρξε ενταγμένο, όπως εντέχνως διαρρέουν αξιωματούχοι του Δήμου Νάξου.

Ψέμα Νο3 Δημάρχου Νάξου: Η δημοπράτηση των έργων του ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ θα ξεκινήσει σε 1 έως 1,5 χρόνο που θα κάνει ο ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ προσλήψεις.

Αλήθεια: Όλα τα έργα του ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ δημοπρατούνται κανονικά και καμία διαδικασία προσλήψεων δεν καθυστερεί δημοπράτηση ενταγμένου έργου.

Ψέμα Νο 4 Δημάρχου Νάξου: Με τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ οι δημότες θα πάρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε υψηλότερες τιμές.

Αλήθεια: Η πρόβλεψη αυτή του Δημάρχου Νάξου, στηρίζεται σε προφητεία και καμία απόδειξη δεν παρουσιάζει επί αυτού.

Η εφαρμογή νέων περιβαλλοντικών κανόνων και Ευρωπαϊκών οδηγιών στην διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι απόφαση του ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ούτε σχετίζεται με την ύπαρξη ΦΟΔΣΑ η εφαρμογή τους όπως π.χ. με το Τέλος Ταφής (νόμος 4819/2021).

Ψέμα Νο 6 Δημάρχου Νάξου: Όλοι οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου κάνουν ό,τι παρανομία κάνει και ο Δήμος Νάξου.

Αλήθεια : Όλοι οι άλλοι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου συνεργάζονται με τον ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ και φυσικά κανένας άλλος Δήμος του Νοτίου Αιγαίου δεν δημοπράτησε έργο αρμοδιότητας του ΦΟΔΣΑ χωρίς την έγκριση του.

Ψέμα Νο 7 Δημάρχου Νάξου: Δεν έχουμε την πρόθεση να παραχωρήσουμε τον ΧΥΤΑ σε φορέα που δεν έχει τεχνογνωσία.

Αλήθεια: Εδώ ο Δήμαρχος Νάξου κ. Λιανός, αφού παραδέχθηκε ότι δεν έχει την πρόθεση συνεργασίας προσπάθησε να παρουσιάσει χωρίς τεχνογνωσία τον φορέα που έχει ήδη τρέξει τα πιο δύσκολα περιβαλλοντικά στην ιστορία των νησιών.

Κλείνουμε αυτή την πραγματικά δυσάρεστη παρέμβαση μας, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ψέμα Νο 8 που όμως δεν είναι μόνο χθεσινό, αλλά ελέχθη και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νάξου.

Ότι δηλαδή ο ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ προσκλήθηκε στις σχετικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και δεν παρέστη.

Είναι απόλυτα ψευδές ότι ο ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ προσκλήθηκε στις σχετικές συνεδριάσεις του Δήμου Νάξου και καλούμε τον κ. Δήμαρχο να σταματήσει, δημόσια τουλάχιστον, αυτό το ψέμα, άλλως ας δώσει στην δημοσιότητα την σχετική πρόσκληση που εστάλη στον ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ.

Η συνεργασία δεν κρίνεται στα λόγια, αλλά στις πράξεις.

Λυπούμαστε για μια ακόμη φορά και παραμένουμε σταθεροί και πιστοί στον στόχο της υλοποίησης των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων που τα νησιά μας και ο Δήμος Νάξου έχουν ανάγκη παραβλέποντας κάθε εμπόδιο, γιατί το καθήκον μας αυτό επιβάλλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα