Φ. Ζαννετίδης: Ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, τεράστιο το πλήγμα στον πρωτογενή τομέα της Ρόδου από τη φωτιά

Όλες οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για εμπρησμούς στο νησί ερευνώνται, σχολίασε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και εντεταλμένος σύμβουλος του πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

της Νατάσας Παμπρή

«Έχει συντελεστεί μία τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στο δασικό πλούτο, στις αγροτικές καλλιέργειες, σε ζωοτροφές, αλλά και με καμένα ζώα αιγοπρόβατα, ελάφια και μελίσσια, με ανυπολόγιστη ζημιά, αφού κάηκαν πάνω από 100.000 στρέμματα γης», όπως είπε ο κ. Ζαννετίδης.

Είναι ένα τεράστιο πλήγμα στον πρωτογενή τομέα, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ξεκινάει και η περισυλλογή των ζώων που κάηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα για την Ρόδο, αφού σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί είναι σε κατάσταση συναγερμού 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα