Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που δρούσε στη Ρόδο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η εγκληματική δράση ομάδας ημεδαπών οι οποίοι ενέχονται στη συστηματική διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου και των περιχώρων (Αρχίπολη – Σάλακος – Αρχάγγελος – Παστίδα) .

Για τις περιπτώσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών βασικών δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά από διεξαγωγή εμπεριστατωμένης έρευνας προέκυψε ότι, από τα τέλη του 2021 οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και συνδρομή συνεργών, έχοντας εξασφαλίσει κατάλληλη υποδομή (διαρρηκτικά εργαλεία, τρόχο κοπής μετάλλων, πένσα, γάντια κ.λ.π.) μετέβαιναν σε υπαίθριους περιφραγμένους χώρους και αποθήκες όπου, εκμεταλλευόμενοι την απουσία ιδιοκτητών, αφαιρούσαν αλουμίνια, μπαταρίες, καλώδια, σωλήνες χαλκού και ανακυκλώσιμα υλικά με στόχο τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Οι δράστες για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν.

Από τη μελέτη της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν, την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστικότητας, τη συγκριτική και συνδυαστική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής (έξι τετελεσμένες και μια απόπειρα) αντικειμένων που διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 15 Δεκεμβρίου 2021 έως 9 Ιανουαρίου 2022.

Υπολογίζεται ότι, τη αξία των αφαιρεθέντων μαζί με τη ζημιά που προκάλεσαν υπερβαίνει τις 8.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση συνεχίζεται προκειμένου να εξετασθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα