Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδόν 20 εκατομμύρια, βρέθηκαν το 2022 στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Συγκεριμένα, το 2022 το 24,7% παιδιών και εφήβων (κάτω των 18 ετών) στην ΕΕ βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση, ποσοστό αυξημένο κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2021.
Σε υψηλή θέση βρίσκονται δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες στην ΕΕ με τη Γαλλία να είναι στο 27& και η Γερμανία στο 24%.
Το ίδιο διάστημα, συμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 25% των νέων ηλικίας 15-29 ετών εργάζονταν ενώ παράλληλα φοιτούσαν σε σχολεία ή σπούδαζαν σε ανώτατη σχολή και Πανεπιστήμιο.
Το παράδοξο είναι ότι τα υψηλότερα ποσοστά νέων που απασχολούνται κατά τη διάρκεια της επίσημης εκπαίδευσης παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία (73%), στη Δανία (52%) και στη Γερμανία (45%).
Αντίθετα, η Ρουμανία (2%), η Σλοβακία (5%) και η Ουγγαρία (6%) παρουσίασαν τα χαμηλότερα μερίδια.
Η δυναμική της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Αυτές οι ανισότητες επηρεάζονται από τα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα, τη διαθεσιμότητα κατάρτισης, τα χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας και τους πολιτιστικούς παράγοντες.
Παρά το γεγονός ότι το ένα τέταρτο των νέων Ευρωπαίων απασχολούνται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αυτό το στατιστικό στοιχείο κρύβει σημαντικές εθνικές διαφορές.
Πηγή:huffingtonpost.gr