Ερώτηση Υψηλάντη για την ολοκλήρωση της μεσογειακής χάραξης στη Ρόδο

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκάνησου Βασίλης Α. Υψηλάντης με κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ερωτά το χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου που αφορά την κατασκευή νέας οδικής σύμβασης μήκους 9 χιλιομέτρων η οποία θα συνδέσει το αεροδρόμιο με την πόλη της Ρόδου.

Το πλήρες κείμενο της Κοινοβουλευτικής Ερώτησης είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τον Ιούνιο του 2021 εξαγγέλθηκε η κατασκευή νέας οδικής σύμβασης μήκους 9 χιλιομέτρων η οποία θα συνδέσει το αεροδρόμιο με την πόλη της Ρόδου. Ο νέος οδικός άξονας προβλέπεται να ξεκινάει στο ισόπεδο κόμβο του Νοσοκομείου και να ολοκληρώνεται μισό χιλιόμετρο μετά τον ισόπεδο κόμβο Κρεμαστής.

Η χάραξη αυτή , όπως ονομάστηκε Μεσογειακή , προβλέπει την κατασκευή πέντε ισόπεδων κόμβων καθώς και παράπλευρου δικτύου συνολικού μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων. Το έργο συνολικού προϋπολογισμοί 40 εκατ. Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και έχει συμπεριληφθεί στη πρόταση του Υπουργείου Υποδομών για χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Υποδομών Μεταφορών του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Με βάση τα ανωτέρω,  ερωτάται ο αξιότιμος κύριος Υπουργός
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου αυτού; »

 

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα