Επί 16 ημέρες ο “Τυφώνας” καθάριζε τις ακτές της Αστυπάλαιας – Περισυνέλλεξε 10 τόνους απορρίμματα

Τα παρέλαβε ο δήμος και θα προωθηθούν προς ανακύκλωση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης υλοποίησε μία εξαιρετική δράση στην Αστυπάλαια, μέσω του ‘’Typhoon Project’’ με στόχο τον καθαρισμό του συνόλου των ακτών του νησιού και των παρακείμενων νησίδων.

Επι 16 συνεχόμενες ημέρες το πλοίο ‘’Τυφώνας’’, ένα σύγχρονο Νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων που πλέει όλο το χρόνο απορρυπαίνοντας και μεταφέροντας τα απορρίμματα που συλλέγονται σε δομές ανακύκλωσης ή ορθής απόρριψης, περισυνέλλεξε περίπου 10 τόνους απορρίμματα τα οποία παρέλαβε ο δήμος και θα προωθηθούν προς ανακύκλωση.

Το ‘’Typhoon Project’’ συνεργάζεται με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και με την ερευνητική ομάδα Θαλάσσιας Τηλεσκόπησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση πλαστικών χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.
Τέτοιες δράσεις πέρα από τον εκπαιδευτικό και συμβολικό χαρακτήρα τους προσφέρουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα στη διατήρηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, σημειώνει σε ευχαριστήριο του ο Δήμος Αστυπάλαιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα