Επαφές του Προέδρου Ε.Κ.Ρ με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και τον Γενικό Επιθεωρητή Εργασίας

Σειρά επαφών στην Αθήνα, είχε το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, Παναγιώτης Εγγλέζος, για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους της περιοχής μας.

Αναλυτικά το ΕΚΡ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Έγινε συνάντηση με το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ, κ. Πρωτοψάλτη, που για άλλη μία φορά μάς δέχτηκε με μεγάλη χαρά σε σχέση με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες που δεν δέχονται να μιλήσουν με συνδικαλιστές. Στη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της ένταξης της εποχικότητας, σε κατηγορίες εργαζομένων όπως οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο (αφορολόγητα), οι αμειβόμενοι οδηγοί ταξί και οι εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία και σε γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων καθώς επίσης και το κτιριακό πρόβλημα του Ε.Κ.Ρ.

Ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ δεσμεύτηκε ότι το δίκαιο και χρόνιο αίτημά μας, θα το εισηγηθεί στα αρμόδια υπουργεία και από εκεί θα αξιολογηθεί ανάλογα η όλη διαδικασία ενώ σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα παρέλαβε τη μελέτη που ετοίμασε το Ε.Κ.Ρ και δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επισκευή του.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κάλεσε τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ να επισκεφθεί την περιοχή μας ώστε να διαπιστώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί εργαζόμενοι και όχι μόνο.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κο Βούρτση, όπου συζητήθηκε το πάγιο αίτημα του Ε.Κ.Ρ για τη δημιουργία Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στην περιοχή μας, θέμα για το οποίο θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα εκ νέου συνάντηση αφού οριστεί και ο Γενικός Διευθυντής της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιθεώρησης.

Ζητήθηκε δε από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας με τη συμμετοχή κλιμακίων από την Αθήνα με μοναδικό σκοπό και στόχο να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, πρόταση που έγινε δεκτή από τον Γενικό Επιθεωρητή.

Σε όλες τις συναντήσεις ήταν παρόν ο συνάδελφος και Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων, συν. Μανωλικάκης Γιάννης.

Οι επαφές, οι συναντήσεις και η προσπάθεια σε κεντρικό επίπεδο θα συνεχιστούν μέχρις ότου επιλυθούν όλα τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                    ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα