Ελευθερία Βασιλειάδη – Άθενα στον RV: Δεν ζητήθηκε ποτέ η γνώμη του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για το θέμα της μαρίνας Ρόδου (audio)

Το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν χρειάζεται πολιτική καθοδήγηση, τονίζει η επικεφαλής του συνδυασμού «Μηχανικών Ένωσις» στις εκλογές της Κυριακής

Στη «μάχη» των εκλογών της 19ης Μαΐου, στο ΤΕΕ – Τμήμα Δωδεκανήσου, η Ελευθερία Βασιλειάδη – Άθενα, ηγείται του συνδυασμού «Μηχανικών Ένωσις» για τα Δωδεκάνησα.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Η κα Ελευθερία Βασιλειάδη – Άθενα μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΤΕΕ δεν χρειάζεται πολιτική καθοδήγηση, ελάχιστοι από τους διοικούντες καλούν το ΤΕΕ στη διαβούλευση για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, ενώ δεν ζητήθηκε ποτέ η γνώμη του για το θέμα της μαρίνας Ρόδου. “Εκ των υστέρων έρχεται να ενημερωθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο”, σημείωσε.

“Τα προβλήματα είναι κοινά και είναι για όλους. Η δική μας παράταξη έχει δημιουργηθεί από το 2013, είμαστε κορμός του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, είμαστε άνθρωποι της πιάτσας, της ελεύθερης αγοράς, από 2013 μέχρι το 16 συμμετείχαμε στη διοίκηση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και κατά τις υπόλοιπες θητείες και τα εκλεγμένα μέλη μας και ήμασταν πάντα δίπλα στη διοίκηση και στηρίζαμε και ουσιαστικά με επιστημονικές γνώσεις το ΤΕΕ. Είμαστε ανεξάρτητη ομάδα, αποτελούμαστε από ανθρώπους πολιτικοποιημένους αλλά χωρίς πολιτική καθοδήγηση. Είναι σημαντικό για μας γιατί το ΤΕΕ δεν χρειάζεται αυτή την καθοδήγηση, έχει άλλο ρόλο, έχει ένα καθαρά τεχνικό ρόλο και σε αυτόν πρέπει να παραμείνουμε και στα ουσιαστικά θέματα του τόπου”.

Ερωτηθείσα από την εμπειρία της και τη συμμετοχή της στο Τεχνικό Επιμελητήριο αν είναι ικανοποιημένη από τον παρεμβατικό του ρόλο, είπε ότι “ποτέ δεν θα μπούμε στη διαδικασία του να μηδενίσουμε το τι έγινε διότι η προσπάθεια πάντα γίνεται. Η ιστορία με το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ότι δεν είναι έργο του ενός, είναι έργο συνεργασίας των πολλών. Αυτό είναι που ζητάμε εμείς από αυτή την διαδικασία την εκλογική, ότι όσοι ασχολούνται και συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία να είναι και μετά εκεί. Αυτό που κάναμε εμείς εδώ και 13 χρόνια, εμείς ήμασταν πάντα εκεί.

Ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα και είναι από τη δική μας παράταξη το πως ανέβηκε και ενημερώθηκαν και οι πολίτες είναι οι δασικοί χάρτες, το πήραμε πάνω μας, το σηκώσαμε είχαμε την στήριξη βεβαίως και του Αντώνη Γιαννικουρή. Είμαι περήφανη για αυτό γιατί ενημερώθηκαν και οι δημοτικές Αρχές που έπρεπε με τη σειρά τους να ενημερώσουν τον κόσμο.

Ελάχιστοι από τους διοικούντες θα το καλέσουν το ΤΕΕ, ερχόμαστε πάντα σε δεύτερο χρόνο. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Στην υπόθεση της Μαρίνας από το ΤΕΕ δεν ζητήθηκε πότε η γνώμη του. Δηλαδή κατά την περίοδο υπήρχε διαβούλευση, το θέμα δεν ήρθε σωστά στην επιφάνεια να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και κυρίως δεν κληθήκαμε εμείς ως τεχνικός φορέας, δεν ζητήθηκε πότε η γνώμη μας. Ήρθαμε λοιπόν σε δεύτερο χρόνο, να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα.

Εμείς σαν παράταξη και το ΤΕΕ στη συνέχεια, από όσα στοιχεία μας δόθηκαν, κρίναμε ότι προέκυπταν κάποιες πολεοδομικές υπερβάσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν συνάδει με τη μορφή του αστικού ιστού της πόλης μας. Με τα ύψη των κτηρίων κλπ. Στηρίξαμε την ομόφωνη απόφαση της διοικούσας γιατί έπρεπε και θεωρούσαμε ότι έπρεπε να εξεταστεί αυτό το θέμα πιο βαθιά και από τους τοπικούς φορείς. Δεν υπήρξε ενημέρωση σε μας. Μπορεί να έχει πάρα πολλά Θετικά στοιχεία αυτή η μελέτη και είμαστε θετικοί στο να γίνει, γιατί εξελισσόμαστε δε μπορούμε να μείνουμε πίσω, είναι μία περιοχή συγκεριμένη που από ιταλοκρατίας ήταν βιομηχανική ζώνη.

Τέλος, για την υποψηφιότητα της παράταξής που η ίδια ηγείται, η κα Βασιλειάδη-Άθενα τόνισε:

Έμπρακτα εδώ και 13 χρόνια έχουμε συμμετοχή. Θέλουμε να δουλέψουμε για να είναι το ΤΕΕ δυνατό “χαρτί”. Πρέπει να βοηθήσουμε στην αλλαγή των οργανογραμμάτων των Δήμων γιατί πολλές φορές ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα