Ελευθερία Φτακλάκη- “Ουκρανία: Η ώρα της ευρωπαϊκής αφύπνισης”

Την έντονη ανησυχία της για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία από την ρωσική εισβολή, όπου συνεχίζεται για έβδομη ημέρα το αιματοκύλισμα, εξέφρασε μιλώντας στον Real Voice η Διεθνολόγος και Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής Ελευθερία Φτακλάκη.

Η κα Φτακλάκη τόνισε ότι το τοπίο είναι θολό και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αμίληκτος έχει αρχίσει να απειλεί την πυρηνική ασφάλεια, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην πολεμική σύρραξη.

Επιπλέον η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι εκτός από τις επιπτώσεις στο ενεργειακό ζήτημα και τις απώλειες στις τουριστικές ροές, είναι διάχυτη η ανησυχία για την ασφάλεια μας, αλλά και το προσφυγικό και την ανθρωπιστική κρίση που επέρχεται. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται τα πάντα προς όφελός της και η χώρα μας θα πρέπει να υπενθυμίζει συνεχώς στη διεθνή κοινότητα το κυπριακό ζήτημα.

Επιπροσθέτως, η κα Φτακλάκη επισήμανε ότι σήμερα συνεδριάζει η νέα πενταμελής συντονιστική της Νομαρχιακής Επιτροπής Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ σε διευρυμένη σύνθεση και με τους Τομεάρχες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου.

Αναλυτικά δήλωσε:

“Κανείς δε μπορεί ακόμη να βγάλει συμπεράσματα. Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι αμίληκτος, είναι κάθετος στο σχέδιο του ότι προσπαθεί πλέον να καταλάβει όλη την παραλιακή Ουκρανία για να έχει την πρόσβαση του στη Μαύρη Θάλασσα, γιατί πλέον δείχνει το σχέδιο του. Αν προχωρήσει στην αξιοποίηση του ισχυρότερου οπλοστασίου του αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι είναι δεδομένη και ειλημμένη η απόφαση για παρέμβαση του ΝΑΤΟ. Ηδη αν είδατε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ που μετέβη στην Πολωνία, από τις ανακοινώσεις που έκανε ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι πλέον αν συμβεί αυτό για την παγκόσμια ασφάλεια της παγκόσμιας κοινότητας θα παρέμβουν νατοικές δυνάμεις. Επομένως λοιπόν τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Μέχρι πρότινος μιλούσαμε για την οικονομική ενεργειακή κρίση. Να θυμίσω και για τις απώλειες που μπορεί να έχουμε σε επίπεδο τουρισμού, ειδικά η χώρα μας.

Αρχίζουμε και ανησυχούμε για την ασφάλειά μας και ανησυχούν όλοι νομίζω και φαίνεται αυτό. Φαίνεται από τον τρόπο που έχουν αντιδράσει πλέον όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το μεγάλο προσφυγικό και την ανθρωπιστική κρίση που επέρχεται, η οποία βλέπετε ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη. Βλέπετε πλέον καραβάνια προσφύγων να φεύγουν από την Ουκρανία και να τους υποδέχονται κράτη-μέλη της Ένωσης, ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα”.

Τέλος, η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με την καμπάνια συλλογής ιατροφαρμακευτικού υλικού από το ΚΙΝΑΛ και την πρωτοβουλία για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε:

“Έχει ήδη ξεκινήσει μία καμπάνια συλλογής ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Αθήνα, τώρα πλέον σήμερα συνεδριάζει και η δική μας η Νομαρχιακή η οποία συγκροτήθηκε. Σήμερα συνεδριάζουμε σε μια διευρυμένη σύνθεση, θα κληθούμε και εμείς οι τομεάρχες και όσοι εμπλεκόμαστε στις διευρυμένες διαδικασίες προκειμένου να ανακοινώσουμε στην κοινωνία αυτή τη διαδικασία και στη Ρόδο. Επομένως αύριο θεωρώ θα ξεκινήσει και σε εμάς αυτή διαδικασία.

Επίσης θα υπάρξει μία κινητοποίηση, γιατί θεωρώ σημαντικό να γίνει μία κινητοποίηση και μία κίνηση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου και αυτό είναι μία πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής. Σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα πρέπει συνολικά να μην έχουμε διαχωρισμούς, να ενώσουν τις δυνάμεις. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Εξάλλου σε επίπεδο κοινοβουλίου πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα το ΚΙΝΑΛ, βλέπετε ότι υπάρχει μία σύνεση από την πλευρά μας, γιατί στα δύσκολα ξαναλέω και επιμένω πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Ο διχασμός δεν φέρνει τα καταλληλότερα αποτελέσματα και αυτό το ξέρουμε και επίσης τελευταίο να πω κλείνοντας ότι ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να αναδείξει και η Ελλάδα –και ίσως αργήσαμε στο θέμα αυτό- είναι το θέμα της Κύπρου. Να μην ξεχνάμε, βλέπουμε τους Τούρκους δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω, εκμεταλλεύονται τα πάντα και προσεταιρίζονται με έναν δικό τους τρόπο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα βεβαίως προς όφελός τους. Εμείς λοιπόν έχοντας τόσο σκληρά δεδομένα και έχοντας βιώσει στο πετσί μας αντίστοιχους ολέθρους είναι σημαντικό αυτό, πάντα να το θυμίζουμε στη διεθνή κοινότητα, προκειμένου κάποια στιγμή να λυθεί και αυτό το ζήτημα που καίει τον ελληνικό λαό και τους αδερφούς Κυπρίους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα