Ελ. Φτακλάκη στον RV: Ο μεγάλος “ασθενής” των ευρωεκλογών, ήταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση (audio)

"Οι Ευρωπαίοι ψήφισαν εθνικά και όχι ευρωπαϊκά", δήλωσε στον Real Voice 99.5 η πολιτευτής της ΝΔ - «Τη νέα γενιά την έχουμε στο περιθώριο, αφού οι μαθουσάλες της πολιτικής δεν κάνουν στην άκρη να ανοίξουν το δρόμο στα νέα παιδιά και τα προσεγγίζουμε στις εκλογές, οπότε κι αυτά αντιδρούν», όπως τόνισε

“Οι Ευρωπαίοι ψήφισαν εθνικά και όχι ευρωπαϊκά”, δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, η πολιτευτής της ΝΔ, διεθνολόγος-πολιτικός επιστήμων, Δρ. Ελευθερία Φτακλάκη, στις διαπιστώσεις του εκλογικού αποτελέσματος.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Ο μεγάλος ασθενής αυτών των ευρωεκλογών, ήταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μεγάλη εικόνα της αποχής, κατέδειξε τελικά το ένα και μοναδικό, ότι η κοινωνία δεν γνωρίζει τελικά τη σημασία της Ε.Ε. Είναι υποχρέωσή μας να εκπαιδεύσουμε την κοινωνία για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Το έλλειμμα αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ηγεσίες σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε γεωπολιτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Φτακλάκη αναφέρθηκε στην αποχή του εκλογικού σώματος και ειδικά στις νεότερες ηλικίες, αλλά και στα ποσοστά που ανέβασε η ακροδεξιά.  «Τη νέα γενιά την έχουμε στο περιθώριο, αφού οι μαθουσάλες της πολιτικής δεν κάνουν στην άκρη να ανοίξουν το δρόμο στα νέα παιδιά και τα προσεγγίζουμε στις εκλογές, οπότε κι αυτά αντιδρούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των εκλογών συνολικά στην ΕΕ, εξέφρασε την άποψη ότι «Με λύπη βλέπουμε να χάνουν έδαφος η Κεντροαριστερά και οι Πράσινοι. Η κοινωνία δεν δέχεται εύκολα τις αλλαγές και θέλει να διασφαλίσει την εθνική ταυτότητα, άρα ακόμη δεν έχουμε εμπεδώσει ότι είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες» και πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στους συσχετισμούς δυνάμεων στα νέα ευρωπαϊκά όργανα.

Σημείωσε ότι κοινή συνισταμένη, πλην τριών εξαιρέσεων (Βέλγιο, Μάλτα και Λουξεμβούργο) που  τα ποσοστά συμμετοχής  στις εκλογές άγγιξαν  το 70-80%, όλες οι υπόλοιπες χώρες είχαν συμμετοχή από 30-50%.

 

Η κα Φτακλάκη πρόσθεσε ότι ένα ποσοστό της ΝΔ μετατοπίσθηκε προς τα δεξιότερα κόμματα, αφού κόστισε ένα ποσοστό απωλειών στην κυβέρνηση η πολιτική της σε ζητήματα ασφάλειας, καθημερινότητας και των ομόφυλων ζευγαριών. «Η κυβέρνηση δεν φοβάται να αγγίξει τέτοια θέματα και αυτό έχει ένα πολιτικό κόστος», όπως είπε, ενώ για τον ρόλο της Ελλάδα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  σημείωσε πως “είναι η χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας να πρωτοστατήσει”. 

“Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και απειλές για την ασφάλεια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συγκρούσεις, στρατιωτικές επιθέσεις και αυξανόμενη αστάθεια στην Ευρώπη και πέραν αυτής, με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία να επιδεινώνει τις υφιστάμενες προκλήσεις. Η κλιματική αλλαγή, η παράτυπη μετανάστευση και η απειλή στην ευρωπαϊκή συνοχή απαιτούν αποφασιστική δράση. Η Ένωση πρέπει να συνεχίσει να ενισχύει την ασφάλεια και την άμυνά της, προωθώντας την στρατηγική της αυτονομία και μειώνοντας την εξάρτησή της από τρίτες χώρες σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια και οι πρώτες ύλες.
Παρά τις δυσκολίες, η ΕΕ παραμένει ισχυρή στο παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομία. Είναι ο μεγαλύτερος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας και αναπτυξιακός εταίρος για πολλές χώρες που χρειάζονται υποστήριξη”, τονίζει η πολιτευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα