Εκδήλωση ΠΡΟΤΟΥΡ-“Οικοδομώντας το μέλλον των προορισμών στη νέα εποχή: αυθεντικότητα, εμπειρίες, γαστρονομία και τοπικές δυνεργασίες”

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Τουριστικοί Προορισμοί στη “νέα εποχή” και το πώς οι τάσεις για Αυθεντικότητα, Εμπειρίες και Γαστροτουρισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμησή τους μέσα από τοπικές συνέργειες που μεγιστοποιούν αλλά και διαχέουν το τουριστικό εισόδημα, είναι το αντικείμενο της εσπερίδας που διοργανώνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού) σε συνεργασία και με άλλους φορείς του νησιού, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, την Παρασκευή 1η Απριλίου 17.30-21.00.

Ο Τουρισμός είναι ίσως ο κλάδος που επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωναϊού περισσότερο από κάθε άλλον, ενώ και οι νέες προκλήσεις όπως η Βιωσιμότητα, ο Πόλεμος και το Ενεργειακό δείχνουν να τον “στοχοποιούν”.
Σημαντικοί ομιλητές θα φωτίσουν τις νέες τάσεις, κάποιες εκ των οποίων μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο λύσεων. Επίσης θα αναδείξουν το πως ένας Τόπος μπορεί να προχωρήσει με αποτελεσματική ηγεσία αλλά και συνέργειες, καθώς στην νέα εποχή των προκλήσεων των Προορισμών αλλά και του μεταξύ τους ανταγωνισμού, αυτό το εγχείρημα δεν είναι πλέον ζήτημα Ανάπτυξης, αλλά μάλλον Επιβίωσης.
Στους ομιλητές περιλαμβάνονται οι Dr. Μιχάλης Τοανόγλου (Καθηγητής Τουριστικών-Ξενοδοχειακών Σπουδών, Jeonju University, South Korea – ιδρυτικό μέλος ΕΠΟΤ), Γιώργος Τζιάλλας (Regional Director, WTTC), Δημήτρης Η. Βασιλείου (ιδρυτής Authentic Greece και Project Manager “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ”), Αναστάσιος Κιναλής (Area Manager, Market Management – Lodging, Expedia Group).
Παρεμβάσεις θα κάνουν παράγοντες του Τουρισμού & της Παραγωγής της Δωδεκανήσου, όπως: Αλέξανδρος Πασσάλης (Εντεταλμένος σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού και Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου), Αντα Καραγιάννη (Πρόεδρος ΕΠΟΤ), Νίκος Χριστοφόρου (Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων), Γιώργος Ματσίγκος (Πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου), Τάσος Χατζηλιαμής (Γενικός Γραμματέας Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου), Νίκος Ηλιάδης (Regional Operations Manager ATLANTICA Hotels & Resorts).
Θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι και παρεμβάσεις του κοινού με ερωτήσεις προς τους συμμετέχοντες, ενώ θα παρουσιαστεί στην πράξη και εργαστήριο συνεργασίας τοπικών παραγωγών με ξενοδοχεία.
Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει η Αρχισυντάκτης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ρόδου, δημοσιογράφος κα Μαίρη Φώτη, αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών του ΠΡΟΤΟΥΡ για την ενημέρωση των τουριστικών φορέων της Ρόδου. Συνδιοργανωτές είναι το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου και το έργο ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜA” (ΠΟΞ, Authentic Greece, WeDoLocal), ενώ τελεί και υπό την Αιγίδα μιας σειράς Οργανισμών:
Δήμος Ρόδου (Διεύθυνση Τουρισμού), Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ), Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου, Ενωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, ΕΠΟΤ (Επιστημονικός Οργανισμός Τουρισμού – Tourism Think Tank) , “Authentic Greece” (Δίκτυο Προϊόντων & Γαστροτουρισμού).
Η εκδήλωση θα γίνει στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου – Αίθουσα Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου (οδός Ιωάννη και Πάολα Νεστορίδη – πρώην Κω).
** Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πανδημία, οι θέσεις είναι περιορισμένες – για διευκόλυνση των οργανωτών οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο mail : [email protected]
Για λόγους οργάνωσης, η προσέλευση θα αρχίσει στις 17.00 και το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά. Σε κάθε περίπτωση η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε όσους έχουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού σε ισχύ ή πρόσφατο Πιστοποιητικό νόσησης κορωναϊού.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου: 22410 35945, 22410 35240 ή

ΠΡΟΤΟΥΡ: 6947.905.725 (Διονύσης Τσιλιγκίρης, Γενικός Δ/ντης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα