Εισδοχή πέντε νέων μελών στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου

Θα συνδράμουν στο σημαντικό έργο του Ομίλου

Η ταύτιση των δικών τους αρχών και αξιών αλλά και η διάθεση τους για προσφορά στη ροδιακή κοινωνία, έννοιες απόλυτα ταυτόσημες με όσα πρεσβεύει ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου, καθώς και τα απτά αποτελέσματα από το  τεράστιο έργο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που προσφέρει ο Όμιλος στους συνανθρώπους μας, για περισσότερα από 60 έτη, οδήγησαν πέντε νέους συμπολίτες μας, εξαιρετικές προσωπικότητες, η κάθε μία στο δικό της χώρο, να συμμετέχουν ενεργά ως νέα μέλη στον Όμιλο και να συνδράμουν στις δράσεις και ενέργειες του, γεγονός που έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο Ιωάννη Χαλικιά και τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου.

Τα νέα μέλη που εντάχθηκαν στους κόλπους του Ροταριανού Ομίλου  Ρόδου είναι: η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου, ο οδοντίατρος Γεώργιος Μιχαλάκης, η φιλόλογος και δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Ατσίδη, η δικηγόρος Αικατερίνη- Αθανασίου Γιαννιού και ο οφθαλμίατρος Παναγιώτης Θεουλάκης.

Η επίσημη εισδοχή των νέων μελών έλαβε χώρα σε πανηγυρική συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαϊου 2024 στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου Ιωάννης Χαλικιάς αφού καλωσόρισε τα νέα μέλη στις τάξεις του Ομίλου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του «που ο Όμιλος ενισχύεται με νέους ανθρώπους, με ευαισθησία και διάθεση για προσφορά, που ασπάζονται τις διαχρονικές αξίες του και θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις αλληλεγγύης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Ρόδου. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η συμβολή τους θα είναι ουσιαστική και πολύτιμη και τους ευχαριστούμε θερμά. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το  Ροταριανό σύνθημα της χρονιάς 2023-2024 όπως σας αναφέρω σε κάθε συνεστίασή μας είναι: Create hope in the world – Ας δημιουργήσουμε ελπίδα στον κόσμο”. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν όλοι μαζί, παλιά και νέα μέλη, έναν κόσμο όπου όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν, με τη δική μας βοήθεια και στήριξη, να έχουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Να σημειωθεί βεβαίως ότι ο πρόεδρος κ. Χαλικιάς πριν την έναρξη της ομιλίας του και γενικότερα της εκδήλωσης, κάλεσε όλα τα μέλη και τους παρευρισκομένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του  ιδρυτικού μέλους του Ομίλου και πρώην Προέδρου ΜΙΧΑΛΗ Υψηλάντη που απεβίωσε στις 15 Μαϊου 2024.

Τον χαρακτήρισε «ευπατρίδη, ευγενή, καλοσυνάτο, και καλό επιχειρηματία που πρωτοστάτησε στο εμπόριο και τη βιομηχανία της Ρόδου και της Δωδεκανήσου. Ως ιδρυτικό δε μέλος του ομίλου έλαβε το pin  του Ροταριανού μέλους  το έτος 1962, έτος ίδρυσης του Ομίλου μας, τον οποίον υπηρέτησε σε όλα τα αξιώματα και μέχρι τον θάνατο του, επί 52 συναπτά έτη. Εξελέγη Πρόεδρος του Ομίλου την χρονιά 1973-74. Το 2022 Τιμήθηκε από τον Διοικητή της 2470 Περιφέρειας με το σήμα της 50ετους προσφοράς  και διετέλεσε Εταίρος PAUL HARIS FELLOW».

Στη συνέχεια ο κ. Χαλικιάς ενημέρωσε τα μέλη για το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο της 2475 Περιφέρειας Rotary με συμμετοχή του μέλους Ηλία Πιπίνου και τη δική του, υπογραμμίζοντας μάλιστα με εμφανή υπερηφάνεια, τη βράβευση του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου που ξεχώρισε με το έργο του, λαμβάνοντας το βραβείο από τον Διοικητή Δημήτρη Μπέκο, βραβείο για τη μεγαλύτερη Κοινοτική Δράση για το ροταριανό έτος 2023-2024 και εύφημη μνεία για τη συμμετοχή του σε District Grant.  Απευθυνόμενος δε στα μέλη του Rotary  Ρόδου τόνισε «για ακόμη μια φορά από το βήμα αυτό ευχαριστώ όσες και όσους συνέβαλαν για το αποτέλεσμα αυτό».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος Ιωάννης Χαλικιάς ανακοίνωσε το νέο σύνθημα των Rotary  για τη χρονιά 2024- 2025 που είναι :

“To the magic of Rotary- η μαγεία του Ρόταρυ” και κάλεσε στο βήμα την Ροταριανή διακεκριμένη επιστήμονα, χειρουργό γυναικολόγο- μαιευτήρα και ογκολόγο, με το πλούσιο βιογραφικό και τις σημαντικές διακρίσεις Δρ Ειρήνη Αγγελίδου- Χαιρέτη προκειμένου να παρουσιάσει την ομιλία της με θέμα: «Πρόληψη, υγεία και ποιότητα ζωής» και αντικείμενο τις ιατρικές καινοτομίες που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο πρόεδρος της απένειμε εκ μέρους του Ομίλου αναμνηστική πλακέτα, αναγνωρίζοντας την μέχρι σήμερα μοναδική και δημιουργική της πορεία και προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα