Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων, λόγω νέας κυβερνοεπίθεσης - Ζητεί τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη κατά σειρά κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε άμεσες κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων ώστε να διελευκανθεί η υπόθεση.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η «Κ», οπως και χθες, έχει υπάρξει κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην «Κ», τη χαρακτήρισαν «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή» και μάλιστα, προσέθεσαν ότι επίθεση έχει δεχτεί και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από το ΙΕΠ, στις 06:00 είκοσι λύκεια κατάφεραν να πάρουν θέματα και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Κι αυτό παρότι χθες έγινε προσπάθεια η προστασία του συστήματος να ενισχυθεί.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους διευθυντές των σχολείων – συνολικά περίπου 1.400 σε όλη τη χώρα – και τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ερώτημα είναι πώς τυχόν θα αντιμετωπιστούν νέες αναβολές στην εξέταση των μαθημάτων, κυρίως της Γ’ Λυκείου, αφού οι τελειόφοιτοι των επαγγελματικών και γενικών λυκείων ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι μεν την Πέμπτη, οι δε την Παρασκευή.

Πηγή:kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα