Δυσφορία Λυριστή για την αντιπολιτευτική γραμμή της “Συμμαχίας” – Δεν ενδιαφέρεται να ηγηθεί ο ίδιος της παράταξης

Τη δυσφορία του για την αντιπολιτευτική γραμμή της παράταξής του “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”, εξέφρασε μιλώντας στον Real Voice και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” με τον Τέρη Χατζηιωάννου ο περιφερειακός σύμβουλος Μηνάς Λυριστής, διαφωνώντας ωστόσο με όσα είπε στο σταθμό μας ο Παναγιώτης Κουνάκης που χαρακτήρισε παράταξη χωρίς μέλλον το συνδυασμό του Μανώλη Γλυνού, σημειώνοντας ότι αν ίσχυε αυτό, τότε θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί.

“Δεν είμαι ικανοποιημένος, ωστόσο υπάρχει περιθώριο για βελτίωση”, είπε σχετικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ίδιος την ηγεσία της παράταξης μετά την απόφαση του Μανώλη Γλυνού να μην ξανακατέβει στις εκλογές, κρίνοντας ότι ο επικεφαλής θα πρέπει να είναι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο από τα Δωδεκάνησα και όχι από τις Κυκλάδες.

“Δεν ξέρω τι ακούγεται ακριβώς στη Ρόδο σε επίπεδο καθημερινότητας, αλλά η αλήθεια είναι ότι αντιλαμβάνομαι ένα κλίμα το οποίο δεν ξέρω αν αφορά και στην πραγματικότητα σαν να έχουμε δώσει πάρα πολύ βάση σε κάποια ζητήματα, ενώ υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά για την επικαιρότητα”, είπε επιπροσθέτως ενώ αναφορικά με την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του συναδέλφου του Νίκου Γερονικόλα από τη “Συμμαχία”, υπογράμμισε ότι “ο κ.Γερονικόλας ανεξαρτοποιήθηκε, φυσικά κάθε περιφερειακός σύμβουλος έχει το δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθεί. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται τόσο μείζον θέμα η ανεξαρτητοποίηση ενός περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης, μιας αντιπολίτευσης που έχει κατηγορηθεί από την Περιφερειακή Αρχή γιατί δεν παράγει έργο, ότι δεν είναι ικανή, ότι δεν είναι άξια, ενώ δεν έχει δοθεί τόση βάση σε τρεις ανεξαρτητοποιήσεις περιφερειακών συμβούλων της ίδιας της Περιφερειακής Αρχής. Δεν λέω ότι το ένα αναιρεί το άλλο, αλλά νομίζω ότι έχει δοθεί πάρα πολύ μεγάλη βάση για ένα ζήτημα το οποίο δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι το νούμερο ένα”.

Ακόμη, ο κ. Λυριστής υποστήριξε ότι “έργο της αντιπολίτευσης είναι να καταθέτει προτάσεις, να ελέγχει την εξουσία και όπου υπάρχει κάποιο ζήτημα αυτό να αναλύεται, προκειμένου να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα. Αυτό κάνει και η παράταξη μας, ασκούμε μία αντιπολίτευση -όπως θα έπρεπε να είναι- σε χαμηλούς τόνους. Τώρα αν ο καθένας έχει μία προσωπική ατζέντα αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ μετά βεβαιότητας.

Εγώ δεν έχω κρύψει τα λόγια μου σε όποιο μέσο και αν έχω βγει έχω πει ότι δεν είμαι ικανοποιημένος, νομίζω πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Αυτό που νομίζω ότι δημιουργεί ένα Α πρόβλημα και μία σύγχυση είναι διαρκείς αναφορές ότι κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν συμβαίνει σωστά και ούτω καθεξής. Και αυτό που δεν καταλαβαίνω σε επίπεδο μέσων ενημέρωσης στη Δωδεκάνησο και σε επίπεδο συναδέλφων μου στο περιφερειακό συμβούλιο, είναι γιατί πρέπει να ορίζεται η ατζέντα από το κατά πόσο καλή αντιπολίτευση κάνουμε ή όχι και να μην ορίζεται από τις προτάσεις που εμείς καταθέτουμε. Θεωρώ ότι ήταν λάθος αυτή η τακτική προσέγγιση και ο τρόπος δημοσιοποίησης πληροφοριών τόσο από την πλευρά της μη καθόδου στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης που έγινε πριν από 1-2 μήνες, όσο και με την με την περίπτωση του κυρίου Γερονικόλα δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ακριβώς για τον λόγο που σας είπα και στην αρχή της κουβέντας διότι όταν ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει τα 2-3 ευρώ στη βενζίνη, τα 400-500 ευρώ στο φυσικό αέριο και τη ΔΕΗ, την έλλειψη οράματος που εγώ θεωρώ ότι υπάρχει τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και άλλα 500 προβλήματα δεν μπορεί να ασχολείται με τον κάθε Λυριστή και δεν ξέρω και εγώ ποιον άλλον”.

Αναφορικά με την απόφαση του επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Γλυνού να μην ξανακατέβει στις εκλογές της Περιφέρειας, αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του συναδέλφου του Παν. Κουνάκη στον Real Voice ότι η παράταξη “Συμμαχία” δεν έχει μέλλον, ο κ. Λυριστής επισήμανε τα εξής: Δεν έχω πολλά να σχολιάσω, το μόνο που θα πω είναι δεν παραιτήθηκε ποτέ κανείς από την παράταξη (ενν. τον Μ. Γλυνό), απλώς ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές. Επίσης, δεν συμφωνώ με το φίλο μου τον Παναγιώτη Κουνάκη. Γιατί αν συμφωνούσα, νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε ήδη παραιτηθεί. Φυσικά και υπάρχει μέλλον στην παράταξη.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ίδιος την ηγεσία της παράταξης απάντησε: Όχι δεν έχω τέτοιο ενδιαφέρον. Νομίζω ότι πρέπει να είναι από τα Δωδεκάνησα, πρέπει να είναι από τη Ρόδο ο επικεφαλής, να έχει όμως και αναγνωρισιμότητα και στις Κυκλάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα