Δράσεις συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κω και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Στο νησί του Ιπποκράτη, βρίσκεται σήμερα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με τον Δήμο Κω, το Τεχνικό Επιμελητήριο και το ΕΠΑΛ Κω.

“Αναλαμβανουμε τη στήριξη και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών της Α Λυκείου του σχολείου. Επενδύουμε στους νέους μας!Στηρίζουμε το μέλλον του τόπου μας! Επίσης, την τοποθέτηση της πρώτης πιλοτικής πινακίδας για την σήμανση των ποδηλατικών διαδρομών του νησιού!Μια δράση του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω! 177 τέτοιες σημάνσεις θα τοποθετηθούν σε ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές ποδηλάτου”, αναφέρει το ΕΒΕΔ.

Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σημειώνει σε δήλωσή του:

Τοποθετήσαμε συμβολικά μαζί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου την πρώτη πινακίδα για τις ποδηλατικές διαδρομές στο δάσος της Τσουκαλαριάς.

177 πινακίδες, 11 διαδρομές

Οι πινακίδες έχουν τις εξής πληροφορίες για τους αναβάτες:
 βαθμό δυσκολίας πίστας
 απόσταση διαδρομής
 μέση κλίση εδάφους
 μέγιστη κλίση εδάφους
 μέση διάρκεια διαδρομής
Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που τοποθετεί τέτοιες πινακίδες βάσει των συμπερασμάτων που βγήκαν από τη μελέτη για τον Ποδηλατικό Τουρισμό.
Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που σχεδίασε και υλοποίησε πινακίδες τέτοιου τύπου.
Δώσαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όπως επίσης και στο Υπουργείο Τουρισμού το “know how” έτσι ώστε να προκύψει το θεσμικό πλαίσιο τόσο για τον ποδηλατικό τουρισμό όσο και για τις πινακίδες ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών διαδρομών. Σε αυτή τη πορεία βρίσκουμε σύμμαχο το Εμπορικό Επιμελητήριο που χρηματοδότησε τη δημιουργία των πινακίδων.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ακόμη, ο Δήμαρχος Κω αναφερόμενος και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δήμου Κω, του ΕΠΑΛ, του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. τόνισε:
Οι τομείς συνεργασίας μας είναι :
Η σύνταξη και κατάθεση πρότασης κτιριολογικού προγράμματος για την επέκταση, αναδιάταξη και ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Κω από το ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον περαιτέρω σχεδιασμό και την υλοποίηση υβριδικής ημερίδας με θέμα τα Τροχαία.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αναλαμβάνει τον συντονισμό την διοργάνωση και την χρηματοδότηση του Επαγγελματικού Προσανατολισμού των μαθητών Α΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ Κω.
Είμαστε η Δημοτική Αρχή που συνεργάζεται με όλους τους φορείς,που πορεύεται με βασική αρχή την επίλυση προβλημάτων μέσω συνεργιών και είμαστε περήφανοι για τους ισχυρούς δεσμούς που θεμελιώνουμε με τους μαθητές των σχολείων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα