Διοργάνωση του περιφερειακού διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας ως αρχή τη στήριξη δράσεων που αφορούν την ενδυνάμωση και εξέλιξη των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει μέσω του Περιφερειακού Κ.Ε.Κ Γ. Γεννηματάς, μία ακόμη καινοτόμο δράση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

Πρόκειται για τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Νοτίου Αιγαίου, έναν από τους επτά περιφερειακούς διαγωνισμούς του FIRST®LEGO® League που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα.
Το FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO® League αποτελεί μια παγκόσμια διαγωνιστική διοργάνωση ρομποτικής, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών προκειμένου να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία, μέσα από ψυχαγωγικές και διαδραστικές διαδικασίες.
Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.
Το FIRST®, LEGO® League είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων(Φ15/160778/Δ2) και διοργανώνεται από το 1998 και κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.
Στον Διαγωνισμό Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν περισσότεροι από 130 μαθητές, 15 ομάδες στην κατηγορία του Challenge (παιδιά 9-16 ετών) και 7 ομάδες στην κατηγορία του Explore (παιδιά 6-10 ετών), κυρίως από σχολεία της Ρόδου ενώ θα συμμετέχουν και σχολεία της Κω και της Πάτμου.
Από το νησί της Ρόδου τις ομάδες συγκροτούν παιδιά από το 1ο και το 2ο Δημ. Σχολείο Αφάντου, το Δημ. Σχολείο Ψίνθου, το 1ο Δημ. Σχολείο Ρόδου, το 1ο Δημ. Σχολείο Ιαλυσού και το Γυμνάσιο Μασάρων.
Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον Περιφερειακό διαγωνισμό θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού FIRST® LEGO® League Greece, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 2 -3 Απριλίου 2022 στην Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου αποτελεί μία συνδιοργάνωση:
1. του εκπαιδευτικού οργανισμού Eduact
2. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και
3. του ΚΕΚ Γεννηματάς στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
με την αρωγή των : Δήμος Ρόδου, ΔΕΡΜΑΕ, ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΕΒΕ, Ράδιο Αρχάγγελος και Ράδιο Λυχνάρι.
Τη διοργάνωση υποστηρίζουν :
η Ο3 Out of Ordinary, επίσημος αντιπρόσωπος προϊόντων και επιμόρφωσης LEGO Education στην Ελλάδα,
οι Χρυσοί Χορηγοί Προγραμμάτων της Eduact : KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ
και ο Μεγάλος Χορηγός Προγραμμάτων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του : https://firstlegoleague.gr/

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα