Δημήτρης Γάκης: Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού αποδεικνύει την αδούλωτη ψυχή του

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Ελληνισμό. Είναι μέρα μνήμης, τιμής και χρέους.. 

– Οι Έλληνες του Πόντου, μετά από μια πλούσια ιστορία 3.000 χρόνων, δημιουργίας και διάσωσης του Ελληνισμού στον Πόντο, στο δρόμο της γενοκτονίας πήραν μαζί τους μόνο την ψυχή τους.

Μαζί με τους ξεριζωμένους Έλληνες Μικρασιάτες αποτέλεσαν με τον πολιτισμό τους, την ευαισθησία τους, το κέφι τους, αλλά κυρίως με τον ασυμβίβαστο και μαχητικό χαρακτήρα τους για θυσίες στην υπεράσπιση του Ελληνικού Έθνους, ένα ισχυρό μπόλι για την ανάπτυξη της υπόλοιπης Ελλάδας.

Screenshot

Σήμερα που και πάλι η ευρύτερη περιοχή του Πόντου είναι αποσταθεροποιημένη, σήμερα που και πάλι η γενοκτονία των Παλαιστινίων προσβάλει την ανθρώπινη φύση, σήμερα που και πάλι άνθρωποι παίρνουν το γνωστό δρόμο της προσφυγιάς κουβαλώντας μόνο τις ψυχές τους, σήμερα αποδεικνύεται ότι όταν οι λαοί δεν διδάσκονται η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν εκδίκηση.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η εθνική συσπείρωση για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας στην βάση πάντα του Διεθνούς δικαίου. Όλοι οι Έλληνες μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, όχι σαν μια πράξη εκδίκησης προς τον τουρκικό λαό αλλά σαν μια πράξη  αποτροπής τέτοιων  φαινομένων στο μέλλον.

Για εμάς, η Γενοκτονία των Ποντίων και η ανείπωτη βαρβαρότητα στους Έλληνες της Μικράς Ασίας αποτελούν άσβεστη ιστορική μνήμη, παρακαταθήκη για το μέλλον μας. Δεν υπερασπίζουμε ποτέ τις λύσεις των προβλημάτων με τα όπλα, αλλά με το διάλογο. Είμαστε όμως αποφασισμένοι για οποιαδήποτε αντίθετη επιλογή.

Ρόδος 19-5-2024

Δημήτρης Γάκης

Πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα