Διήμερο σεμινάριο για δικαστές και εισαγγελείς για την κακοποίηση των ζώων, υπό την Αιγίδα της ΠτΔ

Διήμερο σεμιναρίου προς δικαστές και εισαγγελείς θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 11 και 12 Μάϊου 2024 με θέμα την κακοποίηση των ζώων και η σύνδεση της με φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και εγκληματικών συμπεριφορών.

Το σεμινάριο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την συνδρομή του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αλλά και της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων.

Αναλυτικότερα, το διήμερο σεμινάριο οργανώνεται από την Zero Stray Pawject, με στόχο την ενημέρωση δικαστών και εισαγγελέων για θέματα κακοποιήσεων και ενδοοικογενειακής βίας και εγκληματικότητας γενικότερα με παράλληλη ανταλλαγή επιστημονικών θέσεων.

Συγκεκριμένα, ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα θίξουν θέματα για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, τη σύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση παιδιών αλλά ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανώτριας του σεμιναρίου Zero Stray Pawject η «δίωξή και η αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης των ζώων μπορεί να προσφέρει με μια ασφαλέστερη κοινωνία για όλους», ενώ σημειώνεται, ότι «η Ελλάδα είναι από μία από τις ελάχιστες χώρες που κατέστησαν τον βασανισμό και την φόνευση ζώου ως κακούργημα».

Πλέον των 13 ομιλητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προβούν σε σχετικές τοποθετήσεις, ενώ στο σεμινάριο θα απευθύνουν σύντομες τοποθετήσεις η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, η εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και η αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία για την εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων, ενώ τοποθετήσεις για κρίσιμα και ενδιαφέροντα θέματα θα έχουν επιστήμονες και ειδικοί.

Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου και ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

AΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα