Διάχυτος ο προβληματισμός των ξενοδόχων της Ρόδου για τη νέα σεζόν: Έχουμε ν’ ανέβουμε Γολγοθά!

Έντονος είναι ο προβληματισμός στον κλάδο των ξενοδόχων της Ρόδου, όπως αποτυπώθηκε και στη Γενική τους Συνέλευση, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και το κατά πόσο θα επηρεάσει τις τουριστικές ροές προς το νησί.

Όπως δήλωσε στον Real Voice ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλης Μαρκόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” με τον Τέρη Χατζηιωάννου, η ρωσική και η ουκρανική αγορά θεωρούνται χαμένες, ενώ μέρα με την ημέρα δείχνουν να επηρεάζονται και άλλες αγορές, όπως της Πολωνίας που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στις πρώτες θέσεις των αφίξεων στη Ρόδο, της Τσεχίας, της Λιθουανίας και της Σλοβακίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος ο σκεπτικισμός ήταν διάχυτος, γιατί επιπλέον οι επιχειρήσεις έχουν φέτος να αντιμετωπίσουν και το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που θα γονατίσει τις επιχειρήσεις, αφού το ρεύμα έχει ανέβει δυόμιση φορές πάνω κι ένας λογαριασμός μπορεί να αντιστοιχεί σε 8 ημέρες λειτουργίας ενός ξενοδοχείου. “Δυστυχώς τα ξενοδοχεία δε μπορούν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές γιατί έχουν συμβόλαια που μας δεσμεύουν. Για το 2023 οι ξενοδόχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το τί υπογράφουν και τι τους δεσμεύει”, είπε επιπροσθέτως, αναφερόμενος και στη δυσκολία να γεμίζουν και οι 180.000 κλίνες της Ρόδου μέσα σε ένα δύσκολο ανταγωνισμό.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΞΡ Μ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι οι ξενοδόχοι δεν “μοιράζονταν” όλη αυτή την αισιοδοξία που διατυπωνόταν τους τελευταίους μήνες για την πορεία της σεζόν: “Μπορεί οι αφίξεις να πάνε καλά, αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες. Ελπίζουμε ν’ αποκλιμακωθεί η κατάσταση το συντομότερο και να μην περάσει άλλη μια χρονιά που θα είμαστε πιο δανεισμένοι από πριν. Έχουμε ένα Γολγοθά να ανέβουμε…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα