Χρήστος Γαμβρούδης στον RV: Η ευαισθητοποίηση όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, πρέπει να ξεκινήσει από το σχολείο (audio)

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023) που λαμβάνει χώρα σε όλα τα κράτη της Ευρώπης από 18 έως 26 Νοεμβρίου 2023, με κοινό σύνθημα «Σκέψου Αειφορία, Μείωσε Συσκευασία».

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου θα λειτουργήσει  περίπτερο ευαισθητοποίησης επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα στον πεζόδρομο του Ακταίον στην πόλη της Ρόδου, κατά το διάστημα μεταξύ 20 έως 24 Νοεμβρίου καθημερινά από 09:00 έως 14:00.

Με αφορμή την ενημερωτική εκστρατεία, στο Πρωινό Xpress και την Ρένα Παυλάκη, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ, Χρήστος Γαμβρούδης, ο οποίος επεσήμανε την αξία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τους μικρούς μαθητές στα σχολεία.

Εκεί, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις του Φορέα, να μάθουν περισσότερα σχετικά με την πρόληψη, την ανακύκλωση και τη σημαντικότητά της καθώς και τον τρόπο να ανακυκλώνουν σωστά στον μπλε κάδο.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε σύγχρονη κοινωνία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι νέες γενιές χρειάζονται τις κατευθύνσεις για ένα βιώσιμο αύριο. Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου, συναισθανόμενος την κοινωνική του ευθύνη, προγραμματίζει επίσης τη διεξαγωγή θεματικών ενημερωτικών ομιλιών σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου για την προώθηση της κυκλικότητας, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης. Παράλληλα τα σχολεία έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ρόδου και να γνωρίσουν από κοντά τα στάδια που μεσολαβούν από την παραλαβή των ανακυκλώσιμων υλικών, τον διαχωρισμό τους ανά είδος μέχρι την διοχέτευσή τους στην αγορά Ανακύκλωσης.

Ο Φορέας με την ίδρυσή του εγκαινίασε μια νέα περίοδο συνεργασίας με τους 34 νησιωτικούς δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτώντας παράλληλα τη νέα φιλοσοφία της Περιφέρειας στον τομέα του περιβάλλοντος και της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Φο.Δ.Σ.Α. αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την υλοποίηση της νέας εθνικής αντίληψης και στρατηγικής για την Ανακύκλωση και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στο Νότιο Αιγαίο.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στον κοινό σκοπό αυτό, διευρύνοντας το μήνυμα για τη μείωση των αποβλήτων. Με τη συλλογική μας προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί ένα πιο βιώσιμο και κλιματικά ουδέτερο μέλλον για τα νησιά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα