Χαράλαμπος Nαβροζίδης στον RV: Η επέκταση του Λιμένα αναβαθμίζει τουριστικά και οικονομικά την Κέφαλο, αρκεί να υποστηριχθεί κατάλληλα. (Audio)

Καλεσμένος στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη, βρέθηκε τηλεφωνικά ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω και νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Ναβροζίδης συζητώντας για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Κω και Περιφέρειας, για την επέκταση και αναβάθμιση του λιμανιού στην Κέφαλο, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Ναβροζίδης τόνισε οτι η ωρίμανση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί δικαίωση για την τοπική της Κεφάλου κοινωνία, αλλά και για τον αγώνα που κατέβαλλε το ΔΛΤ προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη χρηματοδότηση του έργου. “Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΠΝΑ και ΔΛΤ Κω που πέρασε απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση μιας χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, δίνει σάρκα και οστά σε ένα έργο που ήδη υλοποιείται”.

“Το συγκεκριμένο έργο εμπεριέχει ουσιαστικά την μαρινοποίηση του Λιμανιού της Κεφάλου, με επεκταση της προβλήτας και με προστασία του λιμανιού απ’ τον καιρό. Σημείο αναφοράς το γεγονός οτι το λιμάνι της Κεφάλου θα γίνει πόλος έλξης για τουριστικά σκάφη και γιοτ για την ενίσχυση της περιοχής τουριστικά, αλλά και η δημιουργία ενός αλιευτικού καταφυγίου για τους αλιείς μας” μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Ναβροζίδης.

Ιδιαίτερη η αναφορά του κ. Ναβροζίδη στην ανάγκη παρέμβασης απ’ το Δήμο της Κω στον δρόμο του Καμαρίου, αλλά για ένα σχέδιο προφύλαξης των ακτών απ’ τη διάβρωση. “Όσον αφορά τα έργα στο λιμένα Κεφάλου ο διαγωνισμός θα βγεί στον αέρα σύντομα. Ο λόγος που θέτουμε και το θέμα της διάβρωσης των ακτών είναι το γεγονός οτι πρέπει να υποστηριχθεί πολυεπίπεδα η προσπάθεια που γίνεται και να ενισχυθεί η Κέφαλος πολυδυναμικά”.

Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου τον κ. Παναγιώτη Αβρίθη που έλαβε την πρωτοβουλία να χτυπήσει την πόρτα του Περιφερειάρχη μας και να φτάσουμε στο σημείο που έιμαστε σήμερα. Βεβαίως οφείλω να συγχαρώ και τον πρώην Πρόεδρο του ΔΛΤ κ. Κώστα Χόνδρο που τα πρώτα δύο χρόνια αγωνιστήκαμε μαζί για να διεκδικήσουμε αυτό το έργο, καθώς επίσης και όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτό” δήλωσε ο κ. Ναβροζίδης.

Όσον αφορά την καταλυτική συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Ναβροζίδης εξήρε την στάση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου υπενθυμίζοντας τη δήλωση του κατά την συνέντευξη τύπου στην Κω: “Δεν υπάρχει έργο στο Νότιο Αιγαίο το οποίο να το έχουν φέρει οι Δήμοι, να είναι αδειοδοτημένο και να μη λάβει χρηματοδότηση απ’ την ΠΝΑ.” με τον κ. Ναβροζίδη να προσθέτει: “Αυτό επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του Λιμένα Κεφάλου και είμαι περήφανος για τη συμμετοχή μου σ’ αυτό και ως μέλος του ΔΛΤ αλλά πλέον και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου οπότε και θα έχω τη χαρά να παρακολουθώ την εξέλιξή του”.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα