Χρ. Ευστρατίου στον RV: Τραγική η κατάσταση στους “Τρεις”, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να μην καθαρίζουν ούτε τα οικόπεδά τους (audio)

Αυτό αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για ενδεχόμενο πυρκαγιάς, δήλωσε στο σταθμό μας ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» στην περιοχή «Τρεις», στο περιαστικό δάσος κοντά στον οικισμό Ιαλυσού.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο Χρήστος Ευστρατίου, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, τόνισε φανερά εξοργισμένος ότι είναι τραγική η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή στους Τρεις, αφού κανείς δε βγαίνει να καθαρίσει ούτε καν έξω από το σπίτι του για να προστατεύσει το δάσος, αλλά και την περιουσία της ιδιοκτησίας του. Όπως είπε ο κ. Ευστρατίου, θα το πράξει ο Δήμος το αμέσως προσεχές διάστημα. “Είναι λυπηρό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει”, σημείωσε σχετικά.

Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα και σε αυτήν συμμετείχαν τα αρμόδια τμήματα της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, δυνάμεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, της 11ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και των Κλιμακίων της, του Δήμου Ρόδου, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., της Δασικής Υπηρεσίας καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η εκτίμηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση. Η άσκηση ολοκληρώθηκε επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στόχος όλων κατά τη φετινή θερινή περίοδο είναι να μην κινδυνεύσουν τα δάση της Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα