Στην περιοχή “Τρεις” πραγματοποιήθηκε η άσκηση πυρκαγιάς «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η άσκηση πεδίου για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» στην περιοχή Τρεις της Ρόδου.

Ο Χρήστος Ευστρατίου, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία κοινοποίησε σε ανάρτησή του το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η άσκηση έγινε στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στην περιοχή «Τρεις» στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και της Δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού, του δήμου Ρόδου,
Σημείο της άσκησης ορίσθηκε το Περιαστικό δάσος στην περιοχή «Τρεις» πλησίον του οικισμού της Ιαλυσού (36°24’22.10″-28°11’17.07″)

Η άσκηση αντιμετωπίσθηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα ενώ σ’ αυτήν συμμετείχαν τα αρμόδια τμήματα της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, δυνάμεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, της 11ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και των Κλιμακίων αυτής, του δήμου Ρόδου. των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., της Δασικής Υπηρεσίας καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η εκτίμηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα