Χ. Μιχαλάκης: Αρκετά η μιζέρια! Η σεζόν ξεκίνησε 45 ημέρες νωρίτερα, εφικτός ο στόχος για 2 εκατομμύρια αφίξεις (ΗΧ)

Για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο που ξεκίνησε με καλές προοπτικές, μίλησε στον Real Voice 99,5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης, εκτιμώντας ότι είναι εφικτός ο στόχος να πιάσουμε φέτος τα 2 εκατομμύρια αφίξεις στο νησί.

Ο κ. Μιχαλάκης σημείωσε ότι φέτος η αυλαία άνοιξε 45 ημέρες νωρίτερα από ότι πέρυσι, αφού χθες προσγειώθηκαν εννέα διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου και μάλιστα με ικανοποιητικές πληρότητες στα αεροσκάφη, με τους πρώτους επισκέπτες, από τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιταλία, κάνοντας “ποδαρικό” για το 2022.

“Από το 2020 και μετά δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Δυστυχώς πρέπει να πολεμήσουμε για τον κάθε πελάτη, γιατί δεν υπάρχει κάτι αυτονόητο. Άρα πρέπει να βρούμε την αισιόδοξη πλευρά. Αρκετά η μιζέρια, ξεκινήσαμε 45 μέρες νωρίτερα από το 2021 και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο κομμάτι. Ας κοιτάξουμε τη θετική πλευρά, ας είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχθούμε αυτούς τους τουρίστες, γιατί επέλεξαν τον προορισμό μας από πάρα πολλούς για να έρθουν στο νησί μας και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είτε αυτό είναι επαγγελματίες, είτε είναι το σύνολο στο νησί. Οι επαγγελματίες του τουρισμού δεν έλεγαν ότι θα καθαρίσουμε κάποια ρεκόρ. Εμείς προσπαθούμε να πάμε πολύ καλύτερα από ότι υπολογίζαμε. Τα 2 εκατομμύρια θα είναι ένας εφικτός στόχος, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι πλέον η ποσότητα, είναι να δούμε λίγο και τα οικονομικά στοιχεία με την τεράστια ακρίβεια που πλήττει τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους μας και τους πελάτες μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις απώλειες από τις τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας ο κ. Μιχαλάκης υποστήριξε ότι “Δυστυχώς δεν θα είναι μόνο φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια δεν θα περιμένουμε πελάτες από κει και όταν μιλάμε για πόλεμο όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτή τη στιγμή η Ανατολική Ευρώπη, η Πολωνία, η Τσεχία που είναι πλέον πολύ σοβαροί παίκτες, δεν είναι πλέον οι μικρές χώρες πριν 10 χρόνια, μην ξεχνάμε ότι η Πολωνία ήταν πέρσι δεύτερη-τρίτη χώρα σε αφίξεις, φαίνεται να επηρεάζονται γιατί είναι όμορες χώρες, να επηρεάζονται ψυχολογικά αλλά και στην διαχείριση της κατάστασης. Οι υπόλοιπες χώρες όπως είναι η Κεντρική Ευρώπη η Βρετανία, η Σκανδιναβία και η Δυτική Ευρώπη φαίνεται να μην επηρεάζονται αυτή την στιγμή, ούτε από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά ούτε και από την οικονομική κρίση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν πειράζει χάσαμε 20 Ρώσους, θα φέρουμε 20 Εγγλέζους. Δεν πάει έτσι γιατί είναι κάποιες επιχειρήσεις, κάποιοι εργαζόμενοι που δουλεύουν το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων ή των εσόδων τους από αυτές τις αγορές. Το αισιόδοξο είναι ότι από το τέλος της άλλης εβδομάδας θα αρχίσουμε να βλέπουμε τους τουρίστες να κυκλοφορούν και στους δρόμους”.

Ακούστε τις δηλώσεις του Χρήστου Μιχαλάκη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα