Χ. Γιασιράνη: 1.200 γυναίκες από το 2016 ως σήμερα έχουν επωφεληθεί από τις δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, στη Ρόδο, την Κω και τη Σύρο

1.200 γυναίκες από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από τις δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, στη Ρόδο, την Κω και τη Σύρο, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη.

Μάλιστα 90 γυναίκες έχουν φιλοξενηθεί με τα παιδιά τους στη δομή της Ρόδου.

Εντωμεταξύ με αφορμή τις αποκαλύψεις, στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών αναμένεται να μπουν οι δομές φιλοξενίας ανηλίκων, υπό την βαριά σκιά των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας για περιστατικά κακοποίησης παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι αρμόδιοι, σήμερα φιλοξενούνται περισσότερα από 1.500 παιδιά σε 82 δημόσιες, ιδιωτικές και εκκλησιαστικές δομές παιδικής προστασίας σε ολόκληρη την χώρα.

Η κα Γιαρισάνη σχολιάζοντας τα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου», τόνισε ότι είναι αποτρόπαια και έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ επισήμανε ότι στη Ρόδο, είναι δημόσιες οι δομές στο κέντρο προστασίας του Παιδιού και τον Άγιο Ανδρέα, όπου εκτός από πέντε παιδιά κάτω των 18 ετών, οι υπόλοιποι που φιλοξενούνται είναι ενήλικες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα