Απόστολος Κυριάκου: Αυτάρκεια και διαρκής αναβάθμιση, οι στόχοι για την τουριστική Κω του μέλλοντος

Με δυναμική παρουσία στο ίσως σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς, την τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο και μέσα απ’ το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα νησιά μας διαφήμισαν και φέτος τα «κάλλη» τους υπενθυμίζοντας στο τουριστικό κοινό τους λόγους για τους οποίους προσφέρονται προς επίσκεψη.

Αποτελεί προσωπική μου επιλογή να συμμετέχω στα σπουδαία αυτά τουριστικά γεγονότα και να παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις για το πως θα πορευτεί στο μέλλον ο τουρισμός ως διεθνής τάση. Προς αυτή την κατεύθυνση βρέθηκα και φέτος στο Βερολίνο προκειμένου να επισκεφθώ την αντιπροσωπεία μας αλλά και να διερευνήσω προς ποια κατεύθυνση προσανατολίζονται και άλλοι ανταγωνιστικοί και μη προορισμοί.

Είχα επαφή με την εκπρόσωπο του Δήμου Κω Αντιδήμαρχο Τουρισμού κυρία Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη με την οποία ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα που αφορούν τον τουριστικό προσανατολισμό του νησιού μας, τον τρόπο με τον οποίον προβάλλεται το τουριστικό προϊόν της Κω, καθώς και για το πλήθος επαφών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 3ημέρου της Έκθεσης.

Επαφή είχα επίσης και με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων κύριο Ιωάννη Μαργαρίτη με τον οποίον συζητήσαμε για τη δυναμική των νησιών μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών καθώς και για τις πρωτοβουλίες της ΠΝΑ όσον αφορά τη βιωσιμότητα στον τουρισμό μέσα απ’ το πρόγραμμα  «Gr-Eco Islands».

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η στήριξη της Κω και του τουριστικού προϊόντος της, προκειμένου όχι απλώς να διατηρήσουμε την υψηλή δυναμική, αλλά να αυξήσουμε τα νούμερά μας σε κάθε τομέα, αναβαθμίζοντας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφενός μεν των παρεχομένων υπηρεσιών μας, αφετέρου δε του τουριστικού κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε.

Χρέος, αποστολή και σκοπός μας, να εργαστούμε σκληρά για μια Κω τουριστικά αυτάρκη και διαρκώς αναβαθμιζόμενη σε παράλληλη τροχιά με άλλους σημαντικούς ευρωπαϊκούς και όχι μόνο τουριστικούς προορισμούς. Το μέγεθος και η δυναμική του νησιού μας στο εξωτερικό είναι στοιχεία ισχυρά και θα πρέπει συνεχώς να επενδύουμε σ’ αυτά, είτε παρευρισκόμενοι και αυτόνομα στις εκθέσεις, είτε ενδυναμώνοντας τις συνεργασίες μας.

Απόστολος Κυριάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα