Αποστολή προσφοράς στα νησιά Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Ψέριμο και Τέλενδο από τη “Σύμπλευση”

22-23 Απριλίου το κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Τήλο

Η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΑΜΚΕ (+πλευση) πραγματοποιεί και φέτος διάπλου σε μικρά και απομονωμένα νησιά της χώρας, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών νησιών.

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου ως την Κυριακή 28 Απριλίου, θα επισκεφτούν Ηρακλειά, Σίκινο, Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Ψέριμο, Τέλενδο και Δονούσα, με 11 φουσκωτά σκάφη, καλύπτοντας 400 ναυτικά μίλια, καθώς συνεχίζουν να προσφέρουν δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις, να δημιουργούν έργα υποδομής, να ενισχύουν με ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα τα σχολεία και να πραγματοποιούν εκδηλώσεις ενημερωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, πάντα με στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ακριτών και των νησιωτών μας.

Μεταξύ των συνολικά πάνω από 80 εθελοντών περιλαμβάνονται επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι με εξειδικευμένο εξοπλισμό θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στις ειδικότητες που βλέπετε στο πρόγραμμα.

Την Δευτέρα 22 Απριλίου τα φουσκωτά με τους εθελοντές της Symplefsi θα πιάσουν στο λιμάνι της Τήλου, στο πλαίσιο του επετειακού 10ου Διάπλου της ομάδας.

Στα παιδιά μπορούν να πραγματοποιηθούν: α) προληπτικός έλεγχος σκολίωσης-κύφωσης, β) καρδιολογικός έλεγχος, γ) οδοντιατρικός έλεγχος, δ) οφθαλμολογικός έλεγχος.

Όσον αφορά την έκδοση ατομικών δελτίων υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) και ιατρικών βεβαιώσεων αθλητικών δραστηριοτήτων, οι ιατροί μας έχουν την δυνατότητα να κάνουν υπέρηχο καρδιάς και να εκδώσουν τα δελτία/βεβαιώσεις εφόσον έχει προηγηθεί πρόσφατο καρδιογράφημα από τον αγροτικό ιατρό. Στις γυναίκες έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού (ψηλάφηση-υπέρηχος από ειδικό) και του τραχήλου της μήτρας (τεστ ΠΑΠ).

Υπερήλικες και άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν θα εξεταστούν κατ’ οίκον όπου αυτό απαιτείται, προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι ακρίτες μας να εκμεταλλευτούν την παρουσία των εθελοντών ιατρών στα νησιά που θα επισκεφτεί η +πλευση.
Θα λειτουργήσουν τμήματα για τη λήψη δειγμάτων αίματος, τα οποία θα αναλυθούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια και τα αποτελέσματα (με πλήρη τήρηση των κανόνων GDPR περί προσωπικών δεδομένων όπως επιβάλλει η κείμενη νομοθεσία) και θα αποσταλούν στους κατοίκους.
Οι ιατρικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν με την έγκριση της αρμόδιας Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο (ΑΔΑ:783Ι465ΦΥΟ-ΦΧ6).

Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί δράσεις ψυχαγωγίας και ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Τέλος, θα εξοπλίσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων με απαραίτητα είδη, παιχνίδια και τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς επίσης θα εγκαινιάσουν τα σημαντικά έργα υποδομής που σχεδιάζουμε για το νησί μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα