«Απογειώθηκε» το αεροδρόμιο Ρόδου τον Μάρτιο, με την καλύτερη επίδοση στη χώρα +19,1% στις αφίξεις

Εξαιρετικό είναι το «μπάσιμο» του ελληνικού τουρισμού κατά τους πρώτους μήνες του 2024, κάτι το οποίο προμηνύει ιδιαιτέρως θετικές εξελίξεις για την τρέχουσα χρονιά.

Tα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) κατέγραψαν τον Μάρτιο υψηλές επιδόσεις.

Με βάση τα στοιχεία, η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στις 820.000, σημειώνοντας άνοδο 12,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η διεθνής κίνηση, με αύξηση 16,1% και 337.000 ταξιδιώτες, ενώ στο συν 9,7% διαμορφώθηκε η κίνηση εσωτερικού, η οποία ανήλθε σε 483.000.

Μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο 24,4% καταγράφεται στη Σαντορίνη. Ακολούθησε με 21,2% η Μύκονος, ενώ από κοντά κινήθηκε και το Ακτιο 18,1% σε σχέση με πέρυσι. Διαφορετική ήταν η εικόνα σε επίπεδο κίνηση εξωτερικού, καθώς 8 από τα 14 αεροδρόμια κατέγραψαν αρνητικό πρόσημο τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Έτσι σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα αεροδρόμια της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Ζακύνθου, της Κω και της Ρόδου. 

Συνολικά, τον Μάρτιο μόνο τα αεροδρόμια του Ακτίου (-27,5%) και της Κεφαλονιάς (-8%) κατέγραψαν πτώση σε επίπεδο επιβατικής κίνησης, με εκείνο της Θεσσαλονίκης να καταγράφει την καλύτερη επίδοση σε απόλυτους αριθμούς, με 474.000 ταξιδιώτες.

Τη μεγαλύτερη θετική ποσοστιαία διαφορά στο συν 19,1% σημείωσε η Ρόδος, με την Καβάλα στο συν 18,3% και τη Σαντορίνη στο συν 18% να έπονται.

Την ίδια στιγμή, με άνοδο 11,2% έκλεισε το α’ τρίμηνο του έτους, με την επιβατική κίνηση να διαμορφώνεται σε πάνω από 2,09 εκατ. σε σχέση με 1,88 εκατ. το 2023.

Δυναμικό ξεκίνημα

Η νέα σεζόν ξεκίνησε φέτος νωρίτερα λόγω του καθολικού Πάσχα. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα ανοίγουν σταδιακά για να υποδεχθούν τους διεθνείς τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα.

Την αυλαία της φετινής σεζόν ανοίγουν η γερμανική και η βρετανική αγορά, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα